tisdag 29 maj 2012

Ett grekiskt inslag

Gissa kvällens tema...
När vi förra helgen hade bjudit hit våra vänner i grekiska gruppen var det alldeles självklart att vi skulle äta grekiskt. Som alltid... Nu var det dags för pita gyros, något som våra vänner inte ätit någon annanstans än i Grekland. Vi däremot har hunnit med det många gånger hemma. Det blev en fredagsfavorit för barnen.
Nå, i pita gyros ska det förstås vara bröd, det är ju liksom det som gör den till en pita gyros... De andra i gruppen är trogna kolhydratanhängare så då var det enkelt för mej, jag hade en halloumipizzabotten i frysen som kom till användning! Jag värmde det några sekunder i mikron och fyllde den med tzatziki, kebab, tomat och lök. Smaskens!

Pita gyros hemma -12 (ursäkta oskärpan...)

Pita gyros på Korfu -07


KEBAB
2 kg nötfärs (jag hade i ½ kg lammfärs också)
½ dl krossad svartpeppar
2 msk salt

Blanda ordentligt, t.ex. med elvispens degkrokar, men överarbeta inte smeten!
Forma en  "klabb" och linda in den i aluminiumfolie, lämna öppet i ändarna! Placera paketet på en plåt, sätt i ugnen och grädda i 100º C i drygt 4 timmar. Servera i "pitabröd" med tomat i bitar, lök, tzatziki eller hur man vill ha den.

2 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Mumsigt!

Anonym sa...

Pitabröd köpte jag från www.grekisk.se