lördag 12 september 2009

Omeletten blev en frittata!!!Jag är väldigt irriterad över att jag inte kom på det själv - att man kan sätta in omeletten i ugnen och ge den en vackrare yta! Nu lärde jag mej det via den lokala tidningen istället, när där fanns en lång artikel om den italienska omelettvarianten frittata. (Förresten, när man googlar på "frittata" får man 1370000 träffar!) Så för att undvika fler omeletter med utseendet av en leksaksplastspya (dotterns åsikt) gav jag gårdagens omelett en kort stund under grillen i ugnen. Omeletten bestod av resten av den skinksås jag tillredde häromdagen och som jag då åt med kokt blomkål och ägg. Enkelt minsann. Så för att ge er receptet på omeletten måste jag först ge er receptet på skinksåsen, men det går nog bra med helt annan fyllning också!

SKINKSÅS

1 gul lök
rökt skinka
grädde
Musta Pekka-ost (svartpepparost)
Aura-ost (mögelost)
ev. grönpeppar

Hacka löken fint, fräs den i smör. Blanda i den finstrimlade skinkan. Häll på grädde, smula i ostarna och låt tjockna. Krossa några grönpepparkorn och krydda. Späd med mera grädde, mjölk eller vatten.

Jag använde ca.1 dl av såsen, vispade ihop med 2 ägg och stekte omeletten i stekpannan på vanligt vis. När omeletten hade "stannat" flyttade jag över den på ett ugnssäkert fat och lät den få fin färg i ugnen, som jag hade inställd på grill. Visst blev den fin!

4 kommentarer:

Miss Ann Passad sa...

Vilken fin blogg! Och vad många goda LCHF-recept. Det ska få förenkla mina goda föresatser! :)

Fisken Svea sa...

Tack! Bra om du har nytta av mina recept! Det ska vara enkelt, roligt och gå snabbt när man lagar sin LCHF-mat, det är bara så! Välkommen åter! =)

Madde sa...

Ser otroligt smaskens ut! :)

Fisken Svea sa...

Det var det! =)