Till påsken är det ett måste att ha pasha som efterrätt!
(pasha uttalas med långt a i början och utan sje-ljud, alltså precis som det skrivs!)
Den här varianten är inte precis GI-vänlig, men om man använder fruktsocker istället för socker, och dessutom använder en mindre mängd, kanske bara 0,75 dl, så är resten av ingredienserna hur GI som helst!
Pasha
200 g smör
1½ dl socker (ska pröva med 0,75 dl fruktsocker...)
500 g kvarg
1 ägg
1½ dl grädde
½ citron , saften
1 - 2 tsk vaniljsocker
3 msk mandelkross
3 msk russin
krossad ananas eller konserverade persikor
1½ dl socker (ska pröva med 0,75 dl fruktsocker...)
500 g kvarg
1 ägg
1½ dl grädde
½ citron , saften
1 - 2 tsk vaniljsocker
3 msk mandelkross
3 msk russin
krossad ananas eller konserverade persikor
Vispa smör och socker till skum. Tillsätt kvargen, ägget, kryddorna och grädden som vispats till skum. Häll kvargblandningen att rinna av t.ex. i ett kaffefilter i en sil. Stjälp upp pashan på serveringsfat följande dag. Garnera med frukt.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar