lördag 8 november 2008

Raggarmunkar och stekt sidfläsk

Det har funnits önskemål om raggmunk och stekt sidfläsk så länge att jag var tvungen att skrida till verket. Men raggmunk är ju inte så speciellt LCHF-vänligt så jag var ju tvungen att hitta på ett alternativ åt mej. Det blev raggarmunkar... Jag använde mitt standardrecept "Polarbröd", det som jag använt både till varma smörgåsar och jordgubbstårta, men den här gången smörstekte jag plättar av smeten! Och sidfläsket som stektes var ju så LCHF som det bara kan bli... Smaskens!Raggmunk närmast kameran, LCHF-varianten i plättpannan.

Den här gången förenklade jag faktiskt polarbrödreceptet! Istället för att vispa äggvitorna skilt rörde jag helt kallt ihop ägg, grynost, riven ost, salt och lite paprikapulver. Så lade jag en liten smörklick i varje "plättring" (ja, vad heter det egentligen i plättpannan) och stekte vackra gyllenbruna plätar. Eftersom en sats gav 20 plättar har jag en hel del kvar att äta som smörgåsar med majonnäs och skinka på! Smaskens! :P

17 kommentarer:

Pain is just weakness leaving your body sa...

Halloj!
Du jag blev så inspirerad av ditt inlägg om ostar att jag med har svängt in till Mini mani och shoppat ostar. Hittade en UNDERBAR ost som nästan smakar som min favorit glass.......Rom-Russin ost.....nu till min fråga....Det är säkert socker i den va???!!!! Nåväl har inte frossat i den ännu , bara smakat och det tänker jag fortsätta med trots att den innehåller ngt förbjudet ;)

Fisken Svea sa...

Hmmm... Romrussin-ost... Så fort ordet "russin" är inblandat blir jag skeptisk, det har liksom aldrig ingått russin i min kost, aldrig någonsin... Bara när det har gällt choklad- eller yoghurtrussin... Men jag vet inte om osten innehåller annat socker än det som finns i russinen, och det är ju inte så lite... Men det är säkert fet ost så då kompenserar det ju, och så äter du säkert inte så mycket åt gången heller så du kan säkert smaka vidare på den! TROR jag... ;)

Linn sa...

Plättlagg heiter e jo :) Tror jag iallafall...

Fisken Svea sa...

Linn: Plättlagg låter bekant, men är det hela plättpannan det? Jag tänkte ju på vad de här "groparna" heter... :P

Lady of the Lake sa...

Nåja!!! Nu börjar det likna något. Med den här farten kunde även jag bli LCHF-are. :-)

Fisken Svea sa...

Lady of the lake: Jamen visst är det intressant mat man kan leva på! Gott-gotti-gott-gott! =)

Orange sa...

Jag har gjort liknande plättar med inspiration av "137 kg:s Anna" om man nu får kalla henne så. Men jag upptäckte att kvark funkade mycket bättre än grynost. Funkar hur bra som helst att steka små plättar i en stor teflonpanna. Jag gör på 2 ägg, en burk kvark, lite salt, 1 msk vardera av bovetemjöl, boveteflingor och sojamjöl, späder med en skvätt sojamjölk. Kardemumma och kanel om jag ska äta dem som "söta" med bär. Anna använde 3 msk spelt, men jag tog vad jag hade.

Fisken Svea sa...

Orange: Det är säkert också en god variant, för GI:are, men inte för LCHF:are som jag eftersom man inte äter spannmål alls då! Istället för grynost har jag oftast använt créme fraiche, så det går nog att byta ut ingredienser och variera sig! =)

Orange sa...

Inte finns det spannmål i mina heller. Bovete är väl inte spannmål? Utan en ört....

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/819

Fisken Svea sa...

Orange: Fast jag tänkte på sojamjölet... Egentligen behövs det ju inget mjöl alls, de hålls ihop ändå. Ska förresten sätta in mitt recept på kokosplättar också...snart... ;)

Orange sa...

Äääh, nu när jag sökte vidare hittade jag att bovete ändå innehåller en massa kolhydrater. Men också protein. Men nog finns det väl kolhydrater i morötter också? Åh suck, it's a djungle out there...

Orange sa...

Men vadå sojamjöl??? Det är ju gjort av sojabönor? Varför är de fel? Fattar ännu mindre :(

Fisken Svea sa...

Ojoj, nu blir ju jag också förvirrad!! Kanske det är p.g.a. djungeln som jag lämnat bort ALLT mjöl...Då behöver man ju inte fundera så mycket... ;)

Orange sa...

Det är ju när man undrar som man lär sig :) Nu googlade jag på sojamjölet och hittade 37 g protein och 16 g kolhydrater. För bovete är talen 12 och 73...

Nåja, just nu rostar jag müsli heeelt utan säd. Och kom nu inte och säg att linfrön är säd ;)

Fisken Svea sa...

*fnissar* Njä, jag tror inte att linfrön räknas som säd... ;) Hoppas müslin blir bra fast du har linfrön i... Jag fick slänga all müsli en gång när all linfrön "smälte" och allt blev en enda svart gegga! Yäk!

O sa...

Jag brände den- IGEN!!! :( :( :( Antagligen för att jag satt här och gottade mig i dina receptlänkar ;) Nästa gång viker jag inte en millimeter från ugnen! :o

Fisken Svea sa...

O: Men oj! Nästa gång ska du absolut inte låta blicken vika från ugnen!!!!