torsdag 1 januari 2009

LCHF-pajer


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!!!!!

Här blev det en väldigt GOD avslutning på 2008. Vi hade paj-knytkalas med två andra familjer, alltså paj-buffé. Alla pajbottnar var bakade på spelt, också mina två pajer. Pajbottenreceptet ids jag inte ge er, för det spelar ju ingen roll vilken botten man lagar, för den lämnar man ju ändå! Och vet ni vad det betydet? Jo, att man orkar äta mycket mera fyllning, och det är ju ändå den som är det goda på pajen! Fiffigt va?!

Den ena pajen blev en "Het broilerpaj". Först strödde jag ut en finhackad röd chili, sen tog jag en hel grillad broiler (okej, inte riktigt, vingarna åt jag upp...) som jag plockade sönder i ganska små bitar. Så rörde jag ihop en hel ask Philadelphiaost med en halv burk "hot Chunky Salsa dip" (texmex, you know?) och lite grädde och bredde ut över broilern. Så råkade jag ha i kylskåpet lite tapinis - ostfylld röd- och grönpeppar (very hot) som jag dekorerade pajen med och strödde över massor av cheddar, emmenthaler och annan ost.

Den andra pajen blev en "Rökt laxpaj". Samma pajbotten där, som jag inte åt. Jag plockade sönder en rökt laxfilé-bit först. Så rörde jag ihop ett ägg och en halv knippe dill och blandade i rejält med rökt ost, "Kuusamo". Svårare än så är det inte att tillreda LCHF-pajer!

Dagsmeny 1/1-09

Frukost: 2 muggar kaffe med grädde och 44 g Ritari-ost (jag vägde bara för att göra det lite enklare för mej...)
Lunch: 2 stora pajbitar (fortfarande bara fyllningen, botten åkte i soporna) och tomat-fetaost-sallad.
Middagen kommer att bestå av: gris innerfilé, champinjoner, purjo, grädde... Resten blir en överraskning, för mej... ;)

4 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Mums så gott!

God fortsättning på det nya året!

Kram Maud

Fisken Svea sa...

Det var jättemums!
Tack detsamma!

ALEGNI sa...

det var ju en god idé att bara äta fyllningen. så ska jag också börja göra. tur att jag har dig att härma så jag slipper tänka till själv :D
grått nytt hår!

Fisken Svea sa...

Alegni: Jag har ju mina ljusa stunder. ;) Grått Nytt Hår åt dej också! :P