söndag 11 januari 2009

Söndagslunchen i grytan


Det blev ingen julskinka igårkväll. Det blev kylskåpstömning istället... Jag hade ett paket amerikansk bacon som jag skar i mindre delar och stekte. I stekflottet som baconet lämnade efter sig värmde jag sen några smala skivor revbensspjäll och så åt jag det med två kokta ägg och majonnäs.

Nu puttrar en gryta med grisköttstrimlor på spisen. Så här gör jag min
Aura-gris-gryta:
1200 g strimlat griskött
1 stor lök
steksky
pepparmix
3 lagerblad
sojasås
en hel Aura-ost (blåmögelost)
ca.3 dl grädde

Löken hackas och fräses. Köttet brynes. Sätt lök och kött i en gryta. Häll några dl vatten i stekpannan och koka ur den, häll skyn i grytan. Krydda. Var försiktig med sojan och saltet tills du har smakat av, för osten är salt och maten kan lätt bli för salt. Häll på grädde tills vätskan täcker köttet. Låt puttra ca.½ timme. Skulle det nu ändå bli för salt så kan man tillsätta t.ex. ananas eller en skvätt ananasjuice. Man behöver ju inte äta ananasen sen...

Ikväll ska jag satsa på Airams pannkaka, men då tror jag att det blir skinka istället för bacon!

2 kommentarer:

Daniela sa...

Det lät gott. Måste ta och pröva någon dag :)

Fisken Svea sa...

Och det gjorde du! =)