söndag 18 oktober 2009

Trerätters-LCHF-middag


Tänk att jag inte fick fram kameran när vi hade tjejmiddag igår! Och då låg kameran inte långt ifrån mej... Men en härlig kväll hade vi, och god mat åt vi, och det är väl det som är det viktiga! Men jag ska berätta vad vi åt -

Förrätt - sesambrödstoast med fetaoströra (som jag dessutom hade blandat finhackad rödlök och skivade gröna oliver i)

Huvudrätt - Hönan Agda(som jag hittade hos Karolo på matklubben.se) (receptet följer här också!)
serverat med torkat sesambröd, guacamole, gurkstavar, resten av fetaoströran och turkisk yoghurt.

Efterrätt
- "chokladdkaka" , te och kaffe.

Inga problem alls att få komponerat en trerätters-LCHF-middag, och mätta blev vi också!

Här får ni det LCHF-anpassade receptet "Hönan Agda":
Hönan Agda
2 grillad broiler, men jag använde mej av 8 st broilerlår som jag hade kryddat och tillrett i ugnen.
2 paket bacon
300 g färska champinjoner
3 dl jordnötter
5½ dl vispgrädde
2 dl chilisås, eller 1 burk salsa dip som jag använde när jag inte hittade en chilisås utan en massa socker i

Plocka sönder broilern i ganska stora bitar och bred ut dem i en ugnsform. Stek champinjonerna i smör, sätt dem på broilern i formen. Skär baconet i bitar och stek. Bred ut dem också i formen. Strö ut nötterna ovanpå. Blanda grädden och salsan och häll ut över hela formen. Grädda i 200-gradig ugn i ca.20 minuter, tills ytan blivit lagom brunfärgad.

Tack mina kära vänner för den trevliga kvällen!

4 kommentarer:

Ann-Pann sa...

Fast TACK ska DU ha och det är kvällar som denna som gör att vi orkar vidare:) Jag känner mer rent av healad:)TACK!

Fisken Svea sa...

Jamen jaaaa, så är det ju! Fler såna kvällar och vi är piggare än möjligt! =)

Anonym sa...

Jamen jaaa, tack ska du haaa!! He va ju så skryyft å vi vart så mätt!! Hmh!/skweddan

Fisken Svea sa...

Jaaa, vi e ju så skryp å lätt att umgås med! Hmh!