lördag 5 april 2008

Gräsänkornas tröst


Oj oj så gott det blev, vårt kylskåpstömnings-GI-knytkalas! Det blev en GI-gryta, kanske "Gräsänkornas tröst" blir ett bra namn? Bild på skapelsen får jag säkert imorgon när ynglet tömmer sin kamera, så ni får hålla till godo med receptet så länge jag kommer ihåg vad vi lade i den, grytan. Och faktiskt, vi drack varsin hel vinflaska! Bildbevis kommer på det också...

GRÄSÄNKORNAS TRÖST
1 lök
1 paket amerikansk bacon
2 stora färska champinjoner
några soltorkade tomater
400 g malet kött
1 köttbuljongtärning
400 g broilerstrimlor, okryddade
3 dl kokta kikärter
1 burk mozzarellakulor
1 dl riven ost
sojasås
1 svampbuljongtärning (finns i Sverige)
1 riven vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl créme fraiche

Hacka löken, skär bacon i små bitar och fräs tillsammans. Häll över i en gryta. Skär svamp och tomat i bitar och fräs, bland i grytan. Stek malet kött, blanda i buljongtärningen. Stek broilerstrimlorna. Blanda allt i grytan. Rör ner mozzarellakulorna och den rivna osten. Riv eller pressa en vitlöksklyfta, smula ner en svampbuljongtärning eller något annat trevligt om ni inte har såna. Häll i lite, ca. 2 msk) sojasås, rör om och låt puttra en liten stund så allt blir genomvarmt och osten smälter.
(Alternativt till kikärterna så kan man ha i t.ex. cashewnötter istället, och då börjar anrättningen starkt påminna om Nedervetilinspirerade grytan jag redan har receptet på, i gamla bloggen...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

det såg ju läckert ut :D Hoppas ni hade en trevlig kväll och klarade er utan mitt trevliga sällskap!!

Fisken Svea sa...

Nå he va jo no liti knagglot utan Mysis å t, men vi jo så gott vi kuna! =)