måndag 9 februari 2009

Det ska vara både enkelt och gott! Basta!


Eftersom helgen skulle vara fylld av bakning och kalas hade jag bestämt mej för att ha enkel matlagning. Men som vanligt när jag handlade utan att ha en inköpslista att följa, fick jag en black-out i affären och hade ingen aning om vad jag skulle ha. Det är såna gånger jag är tacksam över köttfärs! Så på söndagen blandade jag ihop en sån här köttfärslimpa:

KÖTTFÄRSLIMPA
1½ kg blandfärs
12 äggulor
fetaost
soltorkade tomater
champinjoner
ca.4 dl grädde
salt
svart- och vitpeppar
bacon eller ost, eller både och!

Finhacka champinjonerna och tomaterna, smula sönder fetaosten. Blanda ihop allt. Stek ett smakprov och krydda mera sen om det behövs! Kladda ut hela härligheten på en ugnsplåt. Rada ut bacon över limpan, eller riv bara ost över, som jag gjorde. Grädda i ca.200 graders ugn i 30-40 minuter. Jättegott! Tyvärr har jag ingen bild på köttfärslimpan, bara på den GI-vänliga kladdkakan jag bjöd på när vi hade kalas! Receptet finns på matklubben.se, men bilden är min egen. Dessutom har jag strött ut grovhackad 81%-ig choklad ovanpå kakan innan den gräddades.

7 kommentarer:

alegni sa...

just så... nu fick du mig att registrera mig på den communityn också ;)

Fisken Svea sa...

Alegni: *fnissar* Men det lär du inte behöva ångra! Man hittar mycket där! =)

Anonym sa...

Hmmm, kom ju inte åt receptet där, men såg att det skulle vara massor med ägg, då kan kan ju Mini inte äta. Så slapp jag baka det då. Fast om jag får receptet kanske jag kan smygbaka nån dag.

//Maria

Fisken Svea sa...

Maria: Absolut! Hinner inte just nu, men påminn mej senare om du inte börjar få något recept! =)

Marica sa...

Jag vill oxå ha det dära receptet, VERKLIGEN !!!!!!!!!! Me like choklad ........

Fisken Svea sa...

Änd juv gad it!

Anonym sa...

情趣用品,情趣,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲