fredag 3 april 2009

Kebab


Hur har jag kunnat slarva såhär totalt! Här sitter jag med en kebab i ugnen då insikten slår mej - jag har inte gett er receptet på kebab!!! Det är ju hur LCHF som helst det! Och mångsidigt! Resten av familjen (som inte vet att jag smyg-LCHF:ar honom) brukar vilja ha pommes frites med kebaben, och ibland ris, men de viktigaste ingredienserna är ändå kebabsås, vitlöksdressing och tomater! Sen kan man äta majonnäs, tzatziki och nästan vad man vill med! Kebabsåsen köper jag (Korv-Görans)fast det är socker i den, och jag använder den också, men väldigt sparsamt!

KEBAB
2 kg blandfärs
½ dl krossad svartpeppar
2 msk salt

Blanda ordentligt, t.ex. med elvispens degkrokar, men överarbeta inte smeten!
Forma en klabb-liknande "klönt" och linda in den i aluminiumfolie, lämna öppet i ändarna! Placera paketet på en plåt, sätt i ugnen och grädda i 100º C i drygt 4 timmar. Servera med franska, ris eller hur man föredrar det, och så förstås kebabsås. Andra trevliga tillbehör är tomat i bitar, lök och vitlöksdressing.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har ju fått receptet av dig förut och här hemma är den en stor favorit! Fast vi inte alltid har tillgång till den där kebabsåsen utan måste hålla tillgodo med svenska substitut. Men det är ju själva kebaben som är grejen :-) Ett toppenrecept.

Fisken Svea sa...

Jaaa, du har ju receptet från förr du! Det tänkte jag faktiskt på när jag skrev in det hit! =)Det är verkligen gott! Nu tog ju yngsta sonen lite kebab och all kebabsås med sig till studieorten, så innan det blir kvällsmat måste jag ju handla mera sås!

Orange sa...

Tänkte testa receptet imorgon, trots kinkiga barn... (9- och 10-åring). Är lite osäker på pepparmängden med tanke på barnen. Funkar det så som i receptet eller borde man mildra det?

Fisken Svea sa...

Orange: Det kan nog tänkas att pepparmängden får minskas lite, den blir ju nog ganska stark. Och så känns malen svartpeppar starkare än krossad! Min familj tycker om starkt kryddat, men jag använder krossad peppar och då är det lagom åt oss!

Orange sa...

Kebaben blev nog nog, men den fick inte rätt konsistens. Dessutom var den svår att skära i snygga tunna skivor- den morade sönder liksom, fast inte hela. Dock blev det bara vi två vuxna som åt av den, men vid två olika tillfällen och dessutom en matlåda :)

Orange sa...

Men åh, "nog god" skulle det ju stå.

Fisken Svea sa...

Orange: Ja just så, då kanske du hade för magert kött? Eller så var det inte "hoppackat" tillräckligt hårt... Jag har också någongång fått fel konsistens på kebaben, och åtminstone en gång hade jag använt stekmalet som ju är alldeles för magert... Men bra om det smakade bra i alla fall! =)

Anonym sa...

情趣用品,情趣,情趣用品,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

Fisken Svea sa...

Oj, Disa, tyvärr förstår jag inte ditt språk... =(