tisdag 15 november 2011

Irriterad igen...

Egentligen är rubriken lite missvisande, det är nämligen väldigt sällan jag är irriterad, men allt som oftast blir jag irriterad på samma förbannade experter. Nu igen står det att läsa om hur "jakten på kolhydraterna påverkar bagerierna" och då har en "farmor" visats vara expert som vet att "måtta och lagom av allt så blir det så bra så!". Men visst, om man inte är socker-/kolhydratberoende! Säg åt en alkoholberoende också att han bara ska ta ett glas då och då så blir det nog bra, eller en nikotinberoende att han ska röka bara en tobak om dagen så blir det nog bra. Jag skulle så gärna ta itu med experterna som är så allsmäktiga och vet allt så bra och bara ler och nickar åt sina goda råd och om kostanvisningarna som "brödinstitutet" gett... ARRRRRRRGGGGHHHHHH Så där, det kändes bättre redan. Man får ju bara ha överseende och tänka på att de faktiskt inte vet bättre...

Apropå kolhydrater (i min blogg? Jamen jag vet, sällan det talas om såna här, det är ju en kolhydratfri blogg!), jag åt ute igår kväll igen. Hamnade på jobbresa sent och missade middagen. Tog igen den kl.21 med en lövbiff med kryddsmör och ugnsstekta grönsaker. Jag blev alldeles lagom mätt för att sedan bli hungrig igen kl.1 på natten. Det betyder att kycklinglåret och blomkåls-broccoli-gratängen jag åt som lunch kl.11 var betydligt mera mättande eftersom jag inte åt något annat än att jag drack vatten fram till kl.21. Det är så härligt märkligt att man inte blir hungrig på nio timmar!

Så där, hoppas jag hinner blogga mer ikväll...

.

4 kommentarer:

Fru Tallund sa...

Det finns ett litet kommando att göra som "neutraliserar" texten och tar bort onödigt krafs. Been there done that. Ska kolla i min egen blogg om jag minns...

Jo det är ett T med ett x på, om du pekar på ikonen kommer texten "ta bort formatering". Testa den och gläds. :)

Fisken Svea sa...

Ååååh tuuusen tack!!!! =)

Maja sa...

Jo det är som du skriver inte säger man ju så åt andra beroende!

Läste i grannens hjärt tidning om en som börjat med LCHF och allt va så bra för henne och hon mådde bra! :) Så hade en "expert" skrivit ett inlägg om lchf maten att bytte man ut fettet mot långsamma kolhydrater och mer fibrer och grönt/frukt så var det fullvärdigt med lchf dieten!! VA?????!!!!! Hur kan man bara uttala sig så att gör man det då äter man lchf!? Möjligen är det GI men inte lchf!
Jag har fuskat senaste helg med ett som annat och nog kom värken som ett brev på posten!! Vet ju hur det blir men ibland blir det så där och då har det bara varit små fusk. Men så känslig är jag emot vetemjölet! :( Nu är allt ok igen :)

Fisken Svea sa...

Ajaj, det heter väl att snålheten bedrar visheten... Det är ju bra att du vet hur du håller bort värken i alla fall! Och bra att du ä rokej igen! Själv har jag fuskat idag när jag åt kinesiskt som smakade som sockermat! Men jag har faktiskt vänjt mej att äta lite mjöl ibland bara för att inte få så ont i magen sen när det är mjöl i någon mat. Men det är undantagsvis!
Det där "expertuttalandet" lät väldigt märkligt faktiskt!