tisdag 1 november 2011

Grönt är sköntNi vet säkert redan att jag är en periodare. När jag väl börjar med något så är det det och inget annat som gäller ända tills jag fått nog och jag börjar med nästa period.
Nu har jag haft en kort period med snabbfrästa, eller kanske det heter wokade, grönsaker. Jag skär grönsaker i bitar och fräser dem i olivolja. T.ex. här ovanför, i stekpannan, har jag zucchini, paprika, champinjoner och kokosflisor som jag fixat genom att hyvla med osthyveln från en kokosnöt. Lite salt och lite peppar på och man har en fantastisk maträtt.


Ni har ju sett hur mästerkockarna serverar maten, såsen är ett konstverk med strittor över halva tallriken. Jag tror det är det jag har försökt mej på också... Och ifall ni vill veta vad jag har med grönsakerna så kan jag tyvärr meddela att jag inte minns! Det ser ut som kycklingfilé med baconsås, men det kan lika bra vara gris ytterfilé med baconsås. Gott var det säkert hur som helst!

2 kommentarer:

Rd sa...

Jag tror jag också skall prova mig på woken.Har haft en länge men den har fortfarande prislappen på.

Skall prova använda Aubergine,avokado vanlig gurka lite purjo och paprika, tömd tomat och honungsmarinerad kyckling.Till blir det majonnäs med någon form av Fransk smak.

Det är för mig ett totalt nytt område det här med värmda grönsaker i stället för den traditionella potatisen.så antagligen blir det ett halvbra början.


Ps
När jag var liten brukade min mamma göra en mycket god paj på Squash (efterrätt)

Fisken Svea sa...

Det låter alldeles utmärkt! Man gör som Cajsa Warg - tager vad man haver!
Här använde jag en vanlig gjutjärnsstekpanna, men jag har faktiskt en gjutjärnswok också som jag använder ibland.