söndag 11 september 2011

Suck för alla experter...

Nu igen har jag blivit trött. Trött på alla "experterna". De självutnämnda. Det är intressant och roligt att läsa artiklar om LCHF, men man ska vara nöjd med själva artikeln, inte läsa kommentarerna under för det är där experterna står med pekpinnen och slår på fingrarna. Det var kostdoktorn som hade länkat till Finlands största svenskspråkiga dagstidning, Hufvudstadsbladet, och en artikel där om att LCHF är starkt på kommande i Finland. Förstås är det Matrevolutionen som är källan till artikeln. Det tycker vi om! :)
Men så var det kommentarerna... De självutnämnda experterna som jag tidigare också utsett som energitjuvar. Hur ska man få dem att fatta? Det är fler som skriver om dem, t.ex. Cissi Wallin, och det tycker jag också om! :)

Men experterna har antagligen aldrig själva varit kolhydratberoende, eller så vågar de inte erkänna det, eller så fattar de bara inte. Om man är kolhydratberoende måste man ju avvänja sig, och sen kan det faktiskt vara så att man inte ska äta kolhydrater igen. Det är ju ingen skillnad vilket beroende vi talar om så är nolltolerans det bästa. Man kan inte ta alkohol ibland om man varit beroende, man kan inte röka ibland om man varit beroende, man kan inte knarka bara lite ifall man varit beroende, man kan inte äta socker ibland om man varit beroende, det är en alldeles för svag tröskel till beroendet igen. Det här vet vi som varit fast i träsket, kolhydratträsket. Varför ska det vara så svårt för andra att fatta?

Som motgift till mitt inlägg får ni njuta av en bild från stranden i Agios Nikitas på västkusten på Lefkas.


3 kommentarer:

Anonym sa...

...och förutom de s.k. experterna så har vanligt folk inte stor förståelse för att äta hälsosamt. En kommentar jag nyligen fick då det bjöds på semlor och jag bara drack kaffe var: Du behöver då inte äta lchf som är så smal! Men jag svarade att jag gör det för hälsan. De flesta vet nog inte varifrån välfärdssjukdomarna kommer/BÅ

Fru Tallund sa...

Men svänger man på steken så säger man ju inte till människor som inte har alkoholproblem att de är dumma i huvudet om de tar ett glas vin...

I LCHF-frågan känns det som om båda sidor är ganska bra på att "hacka" på den andra.

(Det här gäller förstås inte alla och överallt... som vanligt...)

Fisken Svea sa...

BÅ: Det är sant. Om man avstår från något p.g.a. allergi är det helt förståeligt, men inte om man avstår från något för att må bättre av det.
Fast det är klart, de vet ju också att det är fel att äta så mycket fett...

Fru Tallund: Det är verkligen monimutkaista det här...