torsdag 17 november 2011

Favoriter i repris


Jag skrev nyligen om att jag fick frågan "vad jag äter istället för potatis". Jag äter som sagt inget istället för potatis, jag äter det jag vill äta! Nu har jag i flera veckor ätit gratäng. Här är det en blomkål-broccoli-purjo-gratäng som håller på att fullbordas. Det är bara ett lass med nyriven parmesan som ska lassas på. Jag har tidigare också tillverkat gratänger men har uppdaterat dem lite. Numera vispar jag ihop ett ägg med grädden som ska på, så blir det lite fastare och matigare gratäng.


Frittatan är också en favorit som återkommer då och då. Här är det min nya favorit - rökt bacon, som fått ställa upp som delikatess. Det är nämligen väldigt stora förpackningar och jag hinner inte äta allt innan smaken ändrar lite, så då brukar jag hitta på något annat också med det. Att steka det var också jättegott. Till min stora glädje har den hemmaboende sonen också fattat tycke för samma pålägg, så nu hinner det inte bli dåligt innan det är slut! Jippi!


Förresten, så kul att så många kommenterade på förra inlägget! Tack alla! Det är så roligt att ni skriver lite kommentarer ibland så jag blir inspirerad att skriva mera! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Trevlig blogg !
Hade du velat skicka receptet så att man hade kunnat bjuda familjen på det :-) ?

Fisken Svea sa...

Det finns nog hela receptet om du klickar på länken i inlägget! Det är det som är med röd text. Annars finns recepten också i flikarna uppe i kanten eller nere till höger på bloggen. (jag har liksom inte fått flyttat alla recepten på flikarna än... sorry...)