tisdag 15 november 2011

Ett skepp kom lastat!
Det är bra med vänner, det vi ju alla. Dessutom är det så praktiskt om man har vänner i Sverige när man själv bor i Finland. Det är SÅ praktiskt att man får hemleverans av pofiber (som jag inte hittat här), vaniljpulver (som är mer än dubbelt så dyrt här) och Karl Fazers 70%:iga chokladpraliner från båten (eftersom man inte får köpa förpackningar med bara 70%:iga praliner här!). Chokladen förblir oöppnad ännu ett tag, till jul närmare bestämt. Pofiber öppnade jag däremot redan idag. Jag fick nämligen ögonen på ett nytt brödrecept - Malvinas vita frukostbröd. Nu är det bakat och smakat. Klart godkänt, även om jag tyckte brödet hade en tendens att fastna i halsen... Imorgon bitti blir det att testa om det går att rosta det också!

Malvinas vita frukostbröd

10 kommentarer:

Anonym sa...

köpte pofiber på min vanliga matvarubutik, tror det var prisma, eventuellt cm

alegni sa...

jag har också köpt pofiber på prisma.

Dalkulla4ever sa...

pofiber har en tendens tycker jag att bli lite för torrt eller hur jag ska förklara. fick hembakade korvbröd med pofiber. det såg ut som grova korvbröd ungefär men konsistensen blir lite som vasstsågspån eller ja kompakt o torrrt. däremot när jag bakar fröbrödd har jag i lite pofiber för att ljusa upp smeten och ointe få det så fröigt, så lagom är bäst tror jag typ 20% pofiber o resten med annat. såg ju ut som det inte gick nån nöd på er på festen heller :D o vilken grisig dräkt :)

Fisken Svea sa...

Anonym och Alegni: Nå, egentligen har jag ju inte letat så där förskräckligt mycket, bara på våra affärer här i stan... ;) Men ifall jag behöver eller vill ha det fler gånger vet jag ju var det finns då! =) Tack ska ni ha för det! =)

Dalkullan: Bakepro har lite samma effekt tycker jag. I det här brödet skulle det ju inte vara så mycket pofiber faktiskt, fast lite torrt tyckte jag ändå att det var.
Nej du, det gick verkligen ingen nöd på oss på festen! Det skulle ha varit krampen i kinderna i så fall.. ;) Visst var dräkten grisig! :D

Fru Tallund sa...

Ställer mig i raden och säger att jag sett pofiber i min lokala k-affär också :) Dessutom tycker jag att jag sett 70%ig Fazerkonfekt också. Men det KAN ha varit nån annanstans, typ flygfältet (Arlanda eller Vanda).

Fisken Svea sa...

Fru Tallund: Jag har bara inte fått ögonen på det kanske... Eller tydligen...
De 70%:iga pralinerna finns här blandade i kilos förpackningarna med andra praliner, men de har slutat ha dem i egna lådor här. Vi hade en affärsinnehavare (den på Livsmedel i Oravais faktiskt) att reda ut det ifjol.

Fru Tallund sa...

I min affär står pofiber på den glutenfria hyllan, så du kanske hittar det där. Eller så finns det inte hos er bara :)

Maja sa...

Jag har också pofiber i mitt skåp så någonstans har jag nog hittat det prisma eller CM, minns inte mera. Såg nu att till farsdag fanns 70% choklad konfekt i vår lokala k-affär så det är på kommande :) Ha en bra dag!

Lchf livet för Gottelisa sa...

Trevlig blogg och massa härliga recept. Hittade din blogg idag och kommer att besöka den igen. Kramar från Gottelisa

Fisken Svea sa...

Tack, Gottelisa! Roligt att du hittade hit, och du är så välkommen tillbaka! =)
Kramar tbx!