måndag 27 februari 2012

Universalplättarna

Nu, mina vänner, ska jag berätta om det bästa plättreceptet ever! Eller pannkakor om ni hellre vill kalla dem så, men här talar vi om plättar när de är stekta i stekpannan och pannkaka när den är gräddad i ugnen. Nå väl, det hoppade fram ett recept på Facebook härom dagen igen. Det var receptet på "Bästa pannkakorna". Ett sånt recept är ju helt klart till för att testas. Jag blandade ihop smeten och stekte i smör-kokosfett. De var väldigt lättstekta, faktiskt har jag inte hittills svängt LCHF-plättar så lätt som de här.

I stekpannan

Eftersom jag brukar tycka bäst om lite saltmat före plättarna tog jag en plätt med smör på som förrätt, och det var ju så gott! Plätten är tillräckligt hård för att man ska kunna bre på smöret.

Med smör på

Så kom vi då till själva "huvudmålet" - plätt med hallon och grädde. Det var väldigt frasiga och goda plättar det här ska ni veta. De gick enkelt att flytta med bara handen från serveringsfat till tallrik.

Med hallon och vispad grädde

Idag fanns några plättar kvar fast vi var två som åt oss mätta igår. Då tänkte jag "crèpes" och tog fram skinka och ost. Men när fyllningen var på var det helt omöjligt att rulla eller vika ihop plätten så det blev en slags varm smörgås istället. Mozzarellakulorna plockade jag upp från gårdagens sallad...

En med fyllning på

Den fick så gratinera i ugnen en stund och så blev den så här fin! Och den var precis så god som den ser ut!

En varm....sak...

Receptet på de "bästa pannkakorna", eller universalplättarna, kommer här också:

Plättar / Pannkakor
3 dl mandelmjöl
50 g kokosolja
4 ägg
2 dl mjölk
3 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Blanda mjöl, ägg och mjölk och vispa smeten klumpfri. Smält kokosoljan och häll i smeten. Rör i fiberhusk, vaniljpulver och salt. Stek varje pannkaka i hälften kokosolja och hälften smör i en liten stekpanna

4 kommentarer:

fröken nilssons kök sa...

Ha! jag har precis oxå trixat ihop ett inlägg om de bästa receptet på plättar ;) fast inte va det detta recept ;))
jaja finns mååånga :)

Fisken Svea sa...

O ja, det finns hur många recept som helst! Jag har förr också skrivit något inlägg om bästa plättreceptet... ;) Efter en tid tröttnar man ju på smaken och så hittar man ett nytt favoritrecept.

Maja sa...

Här blev det kyckling paj först sen kokosmjöls plättar + vanliga åt gubben! Till efterrätt, med blåbär/hallon och grädde, mums!
Jag tar överblivna plättar som tilltugg till kaffet dan eller fler dagar efter gärna med lite smör emellan.

Fisken Svea sa...

Ååh, det låter mums det också! Nu kom jag på att jag vill ha kycklingpaj! ;)