fredag 3 februari 2012

Saltgurkan


Här får nu "Dalkullan" och alla ni andra se hur burken med de ryska saltgurkorna ser ut. Burken är nästan lika stort som en halvkilos yoghurtburk. Idag köpte jag en ny burk och de gurkorna var större så det var bara några gurkor i burken, men de är ändå lika långa. Märkligt...

6 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Tack så mycket!
Den bilden ska sparas så maken
vet vad han ska leta efter :)

Trevlig helg!
Här började den bra, försökte göra en råraka på rättika, eftersom den inte innehåller stärkelse så var den lite hmm svår att vända i stekpannan, gjorde en snabb vändning över plåt för att stekas klara i ugnen. Nästa problem kom när jag skulle försiktigt föra över dom till tallrik....såg inte riktigt ut som jag tänkt men, guud så goda dom var med tillbehör av tångcaviar,hackad lök, cremefraiche, lite olika salladsblad och en liten klyfta citron :) nästa gång ska jag prova att kanske tillföra nåt bindande, men jag gillade smaken som den var lite chili o lök hade jag ju i så det var lite sting i en del tuggor :) man kanske får leva med att det blir som en god hög med frasig knaprig o mjuk rättika?

varmrätten bestod av kycklingfile blomkålsris, mera mixade salladsblad och en om jag får skryta god sås med rosepeppar( nåt jag inte ghort på över 1 år eller mer, varför? det är ju såå gott)

nu snart lite film o kanske lite rödvin, ja helgen börjar bra trots 16 minus!

trevlig helg o tack än en gång för bilden :)

Maja sa...

Var har du köpt gurk burken? CM, prisma???

Fisken Svea sa...

Den är köpt på vår K-Market, Torghallen.

Maja sa...

Ok då ska jag se om vårt K-market kan ta hem den med!! :)

rifess sa...

Senkommen ÄGGMJÖLK-kommentar.
Såg ditt äggmjölk-recept o beslöt pröva. Ett par dar senare kom j till skott o drog receptet ur minnet o tog för givet, "äggmjölk = ägg + mjölk". Inget problem med "fetten", men när j hällt i de 2,5 dl "römjölk" slog mej tanken "hon skrev ju nåt om vattenkokare". Nå, måste väl gå att dricka ändå, tänkte jag o drack. Världens godaste, smakade som slätvällingen med smör i, som praktikanterna förrivärlden (60-talet) fick äta på gamla Malmska. Så härefter häller j i en skvätt mjölk i min äggmjölk o så heter den äggvälling.
Blir alltid glad när j läser dina inlägg - TACK!

Fisken Svea sa...

Se där! Visst är det så att många nya recept föds av misstag! Det kan ju bli hur lyckat som helst bara man inte låser sig till ett recept!
Tack för de fina orden! Och kul att du är härifrån trakten! =)