söndag 19 februari 2012

97-årig ungdom

Mormor 97 år
Min mormor fyllde alltså 97 år igår. När jag blir 97 hoppas jag också på att få vara alldeles klar i knoppen och bara ha ont i knäna. Så vad är hemligheten bakom så många år då? Fettfattig kost? Light-diet? Skulle inte tro det... Min mormor har inte haft ett enkelt liv utan fick tidigt börja jobba som piga. Vi kan ju själva gissa oss till vilken mat en piga fick  på 1920-talet, inte var det fettfri mjölk direkt. Hon har alltid velat ha grädde i kaffet och riktigt smör på brödet, så vad passar väl bättre då än att få hemlagat smör till sin födelsedag!

På bilden håller mormor på att öppna den andra presenten hon fick av mej - nya fina strumpstickor som är fyrkantiga! Hon blev så förtjust i min mammas stickor som hon fick i julklapp att hon ville ha likadana! Tänk att vara 97 och vara helt fascinerad av nya intryck! Antagligen var det tack vare det hon ville ha en mobiltelefon för några år sedan också. Den fixar hon galant, liksom att sköta den digitala kanalboxen hon haft ett par år. Jag anar vem jag ärvt min tekniska nyfikenhet av...

Smöret då? Jo, jag använde igen Airams smörrecept. Det blev jättegott och mormor blev jätteglad! Och den halva halloncheesecaken jag tog ur frysen gick jättebra att äta för mej, och för alla andra, så nu vet vi att den är frysvänlig!

3 kommentarer:

Maja sa...

Härligt att få va så pigg och klar som 97 åring! Var rädd om din mormor då du ännu får ha henne! :)
Hua lite läskigt då jag tänker att jag numera är äldst i min del av familjen... (51). Saknar verkligen de äldre som gått bort, men så länge de finns tar man det så för givet!

Fisken Svea sa...

Oj, 51 är ingen ålder att vara äldst med! Och du har rätt, man tar dem förgivet och det borde man inte göra!

Linn sa...

Jag tror att pappas faster är lika gammal som din mommo. Dessutom bor hon också i samma stad som dig och din mommo, på åldringshemmet H :)