tisdag 21 februari 2012

Ärtsoppa och salmiak.

Idag är det så fastlagstisdag och man ska äta ärtsoppa och semla / fastlagsbulle. Den soppan hoppar vi väl över? Fastlagsbullen kan man ju äta, om man inte gjort en käkoperation alltså... Få se hur det blir, jag är bjuden till min syster på eftermiddagen, och hon har bakat och bjuder på fastlagsbullar, kanske den går att mixa...


Apropå ärtsoppa så är det ärtsoppan och salmiak (salt lakrits) som jag saknar i mitt LCHF-liv! Fast jag smakade nyligen på lite ärtsoppa (1 tsk) och salmiak brukar jag smaka ibland så jag överlever. Men sakna kan man. Är det något som DU saknar i ditt LCHF-liv??

6 kommentarer:

Maja sa...

Konstigt nog så är det Chips jag saknar och nån enstaka gång köper jag en mini påse eller mini burk av det. Sen går det bra igen i flera månader :) Känner ju att jag inte mår så bra efteråt, men behovet är stillat. Jag åt en massa salmiak förut men det har jag inte behov av bara chips....
Du får skära fastags bullen i små bitar och äta den med/blöta den i kaffe så går den nog ner otuggad :) Jag åt nyss min bulle och gubben fick en vanlig. Ha det bra!

Nina sa...

Du har inte tänkt på att skaffa salmiakpulver och själv göra nåt? Tex som en efterrätt.. Googlade o hittade det åtminstone här http://borgebykryddgard.jetshop.se/salmiakpulver-p-1391.aspx

fröken nilssons kök sa...

får nog allt hålla med om att det är salmiak jag saknar....ska visst finnas ngr pastiller i LCHFbutiken men änsålänge inte hemma hos mig (vet inte om jag vågar)

Fisken Svea sa...

Maja: Ja, chios var ju gott förr! Jag har smakat på det nån gång men så tycker jag inte att det är lika gott längre.
Fastlagsbullen ska säkert gå att blöta upp! =) Ha en bra dag!

Nina: Nej, det har jag ju inte tänkt på! Det borde finnas på apoteket också, tror jag... Och så minns jag att det fanns i skolans kemisal! ;) Intressant, tack för idén, den ska jag fundera vidare på! =)

Fröken Nilsson: Jag har inte testat dem heller men jag har ätit ett par Turkisk Peppar ett par gånger och då blir jag nöjd en stund. =) Men visst är det farligt att ge sig ut på så djupt vatten!

Anonym sa...

funderade över ärtsoppa, är den inte lchf?

Fisken Svea sa...

Det är den inte, det är mycket kolhydrater i ärter. När jag åt enligt GI minns jag att man fick äta ärtsoppa om det var mycket fläsk i den så GI sänktes, men när jag håller så strikt LCHF kan jag inte äta ärtsoppa.