söndag 12 februari 2012

Kalas!

Halloncheesecake

Whoopie pie


Jordnötschoklad
Egentligen är det lite ofattbart att jag efter allt kalasande och kvällsmat kom på att jag glömde fota kakorna jag bakat!!!!! Så nu har jag gjort något ovanligt jag har fotat recepten... Men det gör inget, för precis så här såg mina bakverk också ut! Nåja, utom jordnötsgrejen...

Klicka på texten under bilden så finns länken till receptet! Jordnötschokladen borde bli läsbart om du klickar på bilden! Det receptet är ur Anna Halléns bok "LCHF för kvinnor".

Vi var faktiskt fem LCHF:are på kalaset idag och jag tror faktiskt att det var Whoopie pies som fick bästa betyget!

6 kommentarer:

Fru Tallund sa...

Påminner de där whoopisarna om macarons? Åtminstone till utseendet, de innehåller ju också mandelmjöl.

Fisken Svea sa...

Av förekommen anledning har jag aldrig smakat en macaron, men jag läste jag på en blogg:
"Jag har fått en hel del frågor om skillnaden mellan whoopie pies och macarons och tänkte ta tillfället i akt att förklara skillnaden Macarons (el Makroner på svenska) är ett fransk marängliknande bakverk som inte är helt lätt att göra. Det kan ta ett par gånger innan du behärskar dessa söta mandelbakelser. Vad gäller Whoopie Pies så är dessa amerikanska och de är mycket lättare att göra, går att göra i massor av smaker och de är mjuka som exempelvis en sockerkaka. Orginal Whoopisen var en chokladvariant med en marshmallow fluff fyllning och publicerades första gången i kokboken “Yummy Book” som trycktes 1930. Receptet kommer från början ifrån Amishsamhällen i Pennsylvania."

Elena sa...

Åh, vad gott det där såg ut! Måste testas :)

Fisken Svea sa...

Ha gör det, Elena! =)

Maja sa...

Tack för tipset om Whoopie pies! Jag har just fått låna den där boken och tyckte de såg goda ut! Även många andra bra recept där, nästan så jag själv vill ha den boken :) fast jag kopierar nu en hel del :))

Fisken Svea sa...

Maja: Det är allt lite harmt att jag inte kan äta whoopie pies i helgen när vi ska fira min mormor och jag lovat ta med det som lämnade från vårt kalas, men det kommer ju nya kalas. =)
Vissa böcker är verkligen så värdefulla att man bara måste ha dem, och den här boken är ju nog en sån. =)