torsdag 23 februari 2012

Tuggar igen


Efter att ha fått tillåtelse av min kirurg återgår jag nu till mera tuggande. Det var en otroligt skön upplevelse att inte mixa laxsoppan och istället få tugga. Långsamt och försiktigt går det visserligen, men jag tuggar!

Min laxsoppa varierar från gång till gång, men den här gången var det det här receptet:

Lax- och räksoppa
½ l vatten
hummerfond
kryddpeppar
citronpeppar
lök
kålrot
grädde
tomatkross
lax
dill
räkor

Jag kokade upp vattnet, satte i några msk hummerfond, peppar och lök. Kålroten skar jag i lagom stora bitar och så fick det hela koka ca.10 minuter. Småningom tillsatte jag grädde och tomatkross och lät det koka upp igen medan jag skar laxen i bitar. När laxen kokat ca.10 min. tog jag bort kastrullen från värmen och klippte ner en stor knippe dill. Tillsätt mera fond om det behövs.
Ska man servera hela soppan genast är det ett bra tillfälle att tillsätta de frusna räkorna nu (upptinade går också bra). Ska du, som jag, äta soppan flera dagar tillsätter du räkorna portionsvis sen när du värmer soppan. Jag värmde soppan ett par minuter i mikron, satte i räkorna och värmde lite till.
En klick créme fraiche är inte heller fy skam i soppan.

5 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Vad skönt att få börja tugga igen, kan tänka mig att man snabbt tröttnar på att allt är flytande.

Fisken Svea sa...

Usch ja, de släta sopporna började stå mej i halsen, fast de var helt olika soppor. Men en soppa att tugga är mycket godare! =)

Anonym sa...

Fast iloiloilocheerleiloiloilo för en tugg-soppa!!!
Fast (kos ping baaj kraaam!!!

Maja sa...

Va bra du fått börja tugga igen! Soppan ser mycket god ut! :)

Fisken Svea sa...

AnonymAnn: Jaaaa men jaaaa!!!! iloilocheerleiloilo (kos ping baaj kraaam!!!!
*harklar och slätar ut kläderna efter allt hoppande och flaxande*

Maja: Det var en riktigt god soppa!