söndag 10 april 2011

Medelhavsmuffinsbröd


Bara man får lite hjälp på traven så man vågar använda en ny nervbana så kan det ju bli så mycket bättre än man någonsin hade kunnat tro! Det var ju förresten det Mark Levengood sa på sin föreläsning också, att man ska våga, inte vara så rädd, och att man inte ska försöka få sina drömmar uppfyllda för oftast blir det så mycket bättre än man vågat drömma om.

Förstår ni nu hur salig jag är över det jag ska komma till? Och då handlar det ändå bara om ett nytt recept... ;) *fnissar lite*

Hon som hjälpte mej på traven är Pia. Hon är ju så fiffig hon! Det var hon som modifierade sesambrödet till solrosbröd också, och igår berättade hon att hon ändrat brödet till ett muffinsbröd! Inspirerad av hennes äventyr skulle jag göra lika, men när jag öppnade kylskåpet och såg alla mina godsaker sprätte den nya nervbanan till och tog kommandot! Så här blev det:

Medelhavsbrödmuffins ca.12 st.
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 dl BakePro
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl riven ost
1 dl fetaost (i bitar)
ca. 4 soltorkade tomater
ca. 8 oliver
ca. 2 msk smält smör
1 paket bacon

Blanda ihop de torra ingredienserna, rör ner äggen ordentligt. Skär baconet i bitar och fräs i smör i stekpannan. Skär de soltorkade tomaterna och oliverna i små bitar och blanda i smeten. Smula fetaosten eller tillsätt små fetatärningar som de är. Blanda i bacon och smält smör. Rör om ordentligt. Rada ut muffinsformar (modell större) och sätt en rejäl smetklick i. Grädda i 225 gradig ugn i ca.10-15 minuter. Bryt sönder en varm muffins och ät med smör på, eller har du bättre tålamod än mej så äter du den när den kallnat! Lika god då, och god också utan smör på!

Som ni säkert förstått redan för länge sedan är det inte så exakt med recept. Man ska komma ihåg Kajsa Wargs välsignade ord - man tager vad man haver! Tycker man inte om oliver så lämnar man bort dem. Tycker man om lök steker man lök med baconet. Vill man framhöva medelhavssmaken ännu mer kan man använda olivolja istället för smör i smeten!

Man tager vad man haver!
Amen.

2 kommentarer:

Linn sa...

Ifall man inte tycker om fetaost, kan man byta ut den mot mozzarella?

Fisken Svea sa...

Absolut! Testa dej fram! Man kan förstås också köpa en lite mjukare ost, t.ex. Koskenlaskija, och testa med bitar av den! Du får börja experimentera!