torsdag 14 april 2011

Katastroflunch


Igår gjorde jag ett experiment. Som frukost åt jag 1½ av mina medelhavsmuffinsbröd (orkade inte mer än så) och hade tänkt vänta med lunch tills jag var hungrig. Men det blir inte alltid som man tänkt sig... Eftersom jag var på språng med en kollega och han blev hungrig så var det matdags. Lunchstället var inget att skryta med, men det fanns buffé, och sånt underlättar faktiskt för såna som jag. Det fanns tre rätter att välja mellan - ugnsgratinerad sej med ett tjockt lager panering, köttbullar i tjock sås och leverbitar i en ännu tjockare sås. Jag valde - sej (lyfte bort paneringen), köttbullar (lämnade såsen) och leversåsen (gaffel är utmärkt att plocka bort leverbitar med). Dessutom fanns en isbergssallad och en kålsallad OCH äggsmör! Och vet ni, det passade jättebra med äggsmör och leverbitar! ;) Men äggsmöret ja, det var en historia i sig... Det var en väldigt anemisk variant... Alldeles vit och blek, och förklaringen var väl den att det inte var äggSMÖR utan äggMARGARIN... Bredvid brödet stod nämligen en ask laktosfattig Flora... Men men, jag som ändå inte hade varit hungrig då ännu kl.12 när kollegan var hungrig var ändå nöjd med näringstillförseln och kunde som kompensation äta en läcker skinkomelett på kvällen.

Som ni kanske kan gissa var lunchen inte speciellt mättande, eller jo, för tillfället var den det. Jag fick en äcklig mättnadskänsla som jag inte haft på länge, och ett par timmar blev jag så trött, så trött, precis som jag brukade bli efter mina kolhydratluncher "förr i världen". Men så var det ju mer kolhydrater än jag ätit på väldigt länge också...

Apropå kolhydrater... Jag fick igår höra om en omelett med "bara 3½ dl mjöl på 2 liter mjölk"... Men hallå! Mjöl i en omelett är väl ingen omelett??? Då är det ju en pannkaka!!! Det kan ju inte finnas enklare mat att tillreda än omelett, så varför krångla till det med mjöl????? Ibland fattar man inte...

Bilden visar vår frass som älskar vårrullar! Han stjäl dem från bordet och äter dem!!!

5 kommentarer:

Everyday Matters sa...

Men Kaimas man måste nog vara just så otroligt övernaturligt positiv som du är nu för att tycka att det där var en lunch :):)

Fisken Svea sa...

Jag tror du har rätt, Kaimas. Vilken tur att jag är onaturligt positiv och dessutom inte så hungrig, för det var väl det som räddade mej! ;) Men å andra sidan är man sällan riktigt hungrig när man inte äter kolhydrater, tack o lov!

Mina Vita Ting sa...

Jag är jätte inne på det där med LCHF mat men det gäller nog att först skriva på en stor lapp allt man FÅR äta och INTE äta så det är vad jag ska börja med nu tänkte jag
Kram Jeanette

Fisken Svea sa...

Gå in på mina länkar uppe till höger, där finns också sidor med just såna listor! Om jag minns rätt har Anna Hallén listat + och - mat. =) Det är bra att du har en strategi, du har ju bestämt dej! Du klarar det!
Kram!

Suddrik sa...

Läser din blogg lite av och till fast jag inte är LCHF:are utan bara strikt-GI:are. Älskar den!

Eventuellt har jag kommenterat likadant tidigare :-) men jag kan inte låta bli idag, för din katt är ju helt ljuvligt söt. Pussa på den från mig!