torsdag 7 april 2011

Lösenord "planering"


Ny dag, nya tag! Och det är lediga tag som gäller efter ett par hektiska jobbdagar. Men så är det, man kan inte bara skriva blogg här i livet! ;)

På tal om jobb... Det finns de som säger att man inte kan äta LCHF för att man har så oregelbundna tider i jobbet och inte kan äta på bestämda tider... Men hallå! Det är ju såna gånger det är så bra med LCHF! I mitt jobb kan lunch eller middag bli flera timmar försenad, och då är det alltid också någon jobbarkompis som drabbas, men det är jag som blir sist hungrig! Tidigare hade jag alltid en nötpåse till hands som nödproviant såna gånger, men nu kom jag på att jag inte haft något alls som nödproviant på säkert ett halvår! Inte sedan jag kastade den sista nötpåsen då den härsknat eller bara börjat smaka skafferi, eller vad som hade hänt. Tydligen behövde jag den inte.

Om man börjar dagen på rätt sätt klarar man sig bra till lunch fast det är 4-5 timmar till dess, och då menar jag inte att man måste äta en hotellfrukost. Ni minns kanske inte det tråkiga knäckebrödet jag experimenterade fram nyligen, men jag äter ju av det nu. Dumt att kasta bort det, tyckte jag och har det därför som frukostbröd nu. Jag tar en liten bit, brer smör på och hyvlar ett par skivor gräddost och skär några paprikastrimlor att ha på och äter med mitt kaffe med grädde. Sen äter jag inget annat före lunch, men jag dricker ½-1 liter vatten.
Det knepiga är att lära sig planera, då funkar det bara man vill!


Sen var det lunch då. Jag har nästan alltid med mej lunchlåda till jobbet, då vet man att man blir mätt och inte behöver äta kolhydrater. Plättarna jag stekte på söndag fick bli crèpes på måndag och tisdag. Det är världens enklaste att tillreda! Man tar bara ett par plättar, sätter ost och skinka, eller vad man vill, och viker ihop och sätter i ugnen! Lätt som en plätt! Vanligast är ju att man rullar ihop crèpes, men i Grekland viker man ihop dem så då gör jag det också! ;)

Ni vet väl förresten att det går utmärkt att både frysa och mikrovärma både omeletter och ugnspannkaka! Därför hör de till mina favoritlunchlådor!

4 kommentarer:

Pia sa...

jepp det är fantastiskt, att man kan själv välja när man blir hungrig! Gjorde ett test i måndags för att se hur länge man kan hålla sig mätt på ett ordentligt morgonmål. Två stekta ägg en bit solrosknäcke med smör och ost. Två koppar kaffe med grädde. 8 timmar senare åt jag middad med familjen och ännu då var jag inte död av hunger :) Så jag undrar hur länge man håller sig mätt på en hotellfrukost?

Fisken Svea sa...

Underbart! Det funkar ju fantastiskt faktiskt! Kanske man kunde ta in på hotell en natt bara för att testa hur länge man är mätt på en hotellfrukost... Nästan så man borde få bidrag från Kulturfonden för en sån forskning! =)

Pia sa...

eller så får man övernattningsbidrag från FPA *asg* Ser ut att bli två hotellnätter i Hesa nästa vecka om vi inte får annat napp i morgon ;) Jag rapporterar!

Fisken Svea sa...

Jaa, FPA vill förstås, som vanligt, dela med sig av sina pengar!!! *asg*
Ajdå, ni siktar in er på en sån resa... Inväntar rapport!