Leta i den här bloggen

söndag 15 januari 2012

Värmande soppa


Värmande soppa

Igen en gång får jag tacka LCHF-recept på Facebook över recepten som fullkomligen hoppar på en! I torsdags när det var en underbar snöstorm på gång råkade jag se kycklingsoppa framför mej! Stormen till trots traskade jag iväg den knappa kilometern till affären och handlade kycklingfiléer och kokosgrädde. Eftersom jag älskar färsk ingefära hade jag det hemma förstås. Efter den korta promenaden slängde jag hastigt och lustigt ihop soppan, för den är faktiskt hur snabblagad som helst! Här snackar vi snabbmat. Sånt tycker vi om!
När jag hade skrivit av receptet läste jag sista raden "tyckte du om det här receptet kanske du också gillar boken "LCHF för kvinnor", och så fanns ju receptet där, vilket betydde att jag också hade det! Nå nu var jag förstås och ändrade lite på det här receptet också, och så ska jag ändra lite till nästa gång. Fast den var alldeles god som den var också! Jag ger er både grundreceptet och mitt ändrade recept (inom parentes). Jag ville ha sting i soppan och satte till lite chili. Ingefäran är ju också väldigt stark om man inte fräser den före, så det kan man testa med. Jag tycker inte alls om lime så den struntade jag i, men ingefäran har en slags citrussmak den också.

Kycklingsoppa
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk, riven ingefära (3 msk)
2 msk smör att steka i
5 dl extra krämig kokosmjölk (kokosgrädde)
5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond (3 msk)
4 kycklingfiléer
saft från 1 lime (eller så struntar man i det om man inte tycker om lime)
(chilipeppar, denna gång pulver men tar färsk chili nästa gång)

Finhacka vitlöken och fräs i smör tillsammans med den rivna ingefäran.
Häll på kokosmjölk, grädde och fond. Låt koka upp. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i soppan. Koka upp soppan och låt sjuda på svag värme i ca.10 minuter. Smaka av med limesaft (eller chilipulver).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Soppan blev underbart god! Tack för receptet och en inspirerande blogg!
/Åsa

Fisken Svea sa...

Tack! =)