onsdag 18 januari 2012

Lurad!

Jag har ju inte kommit mej för att köpa stevia än fastän jag tänkt göra det, så idag när jag såg att de fått Canderel Stevia till min affär slog jag till. Ganska dyrt var det förstås, över 4€ för en burk. Med vit text på ljusgrön botten syntes det inte så bra vad där stod men jag visste ju vad Stevia var. Jag köpte burken. När jag kom hem försökte jag igen läsa på burken men utan att lyckas. Jag fick ta till kameran för att kunna tyda texten! Och vad ser jag då? Jo, att det finns kolhydratsjävlar i burken! Hur är det möjligt??? När jag kom till själva innehållsförteckningen ser jag ju varför - den innehåller ju maltodextrin!!!! Hur gick det då med den naturliga sötningen? Imorgon tar jag tillbaka burken till affären.3 kommentarer:

emma sa...

såg också burken på prisma igår o tänkte "säljs stevia i butiken nu?" men började dock läsa på burken och så maltodextrinet...

Fisken Svea sa...

Du har tydligen bättre syn än mej... ;) Men vilken bluff att ha maltodextrin i istället!

Dalkulla4ever sa...

Jag köpte Icas stevia strö, läste på förpackningen hemma senare 0,25%steviaextrakt(rebaudioside A)resten är erytritol....okej det var billigare än den vanliga sukrinen men jag kände mej lite lurad :(

det är skillnad på stevia o stevia också tydligen, de kan ha i nåt annat men ändå skriva stevia? har inte hunnit forska klart i saken men det ska tydligen vara sämre med den ena av dom...fortsättning följer ;)

Trevlig helg!
här är det sommarlov! balen avklarad för största tjejen också och idag är det inga måsten utan kan slappa här hemma om jag vill, men jag har lite tackförhjälpen med bal till de som fixade hår,smink,bil osv. men sånt är ju bara kul att göra :)