lördag 7 januari 2012

Det blev en kobra!

 Jag kom på det idag, vad det skulle bli av pannkakan! Det skulle bli en kobra! Alltså en pannkaksrulle, tror jag det heter. Jag stekte köttfärs och champinjoner, rörde i en halv ask créme bonjour med soltorkade tomater, en skvätt tomatpuré, tomatkross, soya, svartpeppar, mozzarella, några ostskivor över och så rullade jag ihop den, placerade ostskivor ovanpå och så gratinerade den i ugnen 20-30 minuter. Eftersom en i familjen lever enligt en kokosfri diet tillverkade jag också en dubbelsats Oopsie och gjorde lika, och då vi bara var tre som åt betyder det att vi har nästan 1½ rulle kvar! Det gör inget alls det, jag tycker om när det finns mat att värma, för då blir det matlagningsfritt för mej!

Mozzarellan på plats
Kokospannkaka
Oopsie-pannkaka


Oopsies (enkel sats)
3 ägg
100 g Philadelphia

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna med Philadelphian. Rör ihop försiktigt och klicka ut på papper (ca.6 st), eller bred ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt om du tillrett en dubbelsats till en pannkaksrulle.
Grädda i 150 grader i ca.30 minuter.

5 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Det ser väldigt delikat ut!!!

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Det såg riktigt gott ut. Jag har testat oopsies en gång och var inte särskilt förtjust i det, men i det här skulle det nog passa mycket bättre än som bröd. Det ska jag komma ihåg. :-)

Bodypalace sa...

Den skulle jag kunna tänka mig att äta ;)

Malin I Form sa...

Ååh men vad smart att göra en pannkaka av det, det ska jag prova!

Fisken Svea sa...

Om ni testar så hoppas jag att ni också tycker det är gott! =)