söndag 15 januari 2012

Fet söndagDet var länge sen vi hade en riktig revbensmiddag så idag var det dags! Det finns en liten affär här i stan där revbensspjällen är tjockare, fetare och helt enkelt mycket bättre än någon annanstans. Klart man vill ha dem! Jag placerade dem i en stor kastrull, hällde grovsalt på, lök, svart- och kryddpeppar och så hällde jag på kokande vatten (ur vattenkokaren så går allt så mycket snabbare) och lät hela härligheten koka en timme. Sen plockade jag upp dem, doppade dem i matolja, placerade dem på ugnsplåten och strödde Santa Marias rökta salt på dem och så fick de åka in i ugnen och stanna där i hög värme tills de fick en fin färg och fläskytan var smaskigt knaprig. Fantastiskt gott! Och revbensspjällen avnjuts faktiskt bäst på samma sätt som Dagobert Krikelin vill ha dem - med surkål!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket vatten häller du på revbensspjällen? Har nog testat förut att laga revbensspjäll men de har blivit sega och saltlösa. Detta är ett helt annat recept:)

Fisken Svea sa...

Jag häller på så mycket vatten att det täcker revbensspjällen ordentligt. Testa det här receptet, jag lovar att de inte blir sega! Man kan också ha dem en timme i ugnen istället för att koka dem före, och det blir nog också gott, fast jag tycker de blir godast så här. =)

Anonym sa...

Jag ska testa men måste först hitta fina revbensspjäll;)

Fisken Svea sa...

Fina revbensspjäll är sällsynta så jag hoppas du hittar! =)

Anonym sa...

:) Ska test hedi tillagasi, låter smarrigt! Vi ha laga en pa gang dähä sista tiin (had 2 tima i uun 200, 175, 150 grader - sänkt liti ett hand) å di vart jättemör. Hälsn. CL

Fisken Svea sa...

CL: Oj, ja skoit ha våga ha e såleng i uun ja, men tydligen gar he å! Hovasaken e jo at e var mör å god. =)