måndag 30 januari 2012

Shopping


Idag ställde jag upp som sällskap åt dottern när hon skulle till Karleby, eller Kokkola som den heter på finska och helt allmänt på svenska också. Jag hade faktiskt två saker på min köplista - nyponpulver och gurkmeja. Jag kom hem med gurkmeja, mandelmjöl, kakao nibs (riven kakaoböna?), stevia och osötat jordnötssmör. Det närmar sig kalastider här hos oss och det var det här som behövdes då. Stevia har ju till helt nyligen inte varit godkänt som livsmedel här i Finland, och påsen är helt klart från före det blev tillåtet eftersom där finns instruktioner hur man ska blanda ut stevian med vatten och smeta i ansiktet... Man fick nämligen sälja stevian då... Smart. Som ni ser är det ingen billig sak, men så ska det ju räcka länge också. Det är bäst-före-datum december 2013 så få se om jag ens hinner använda upp det.
Men nu ser ni att ni har något gott recept att se fram emot också. Men ni får vänta ännu ett par veckor.

4 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Hittade denna artikel i dagens tidning

http://www.expressen.se/halsa/1.2697233/nypon-raddar-ditt-hjarta-fran-sjukdomar

jag har lite nypon kvar faktiskt men jag har inte använt det så mkt sen vi började med lchf, men det kanske är dags att börja lite igen?

Fisken Svea sa...

Ja just det! Det borde du kanske, fast man inte behöver sänka sitt kolesterol. Jag vill ha nypon för att jag alltid älskat nyponsmaken och tycker att det vore perfekt att ha i yoghurten! =)

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Osötat jordnötssmör har jag varit på jakt efter nån gång men inte hittat.. måst man ti Kokkola?? :)

Fisken Svea sa...

Alltså jag har faktiskt köpt en gång tidigare på ett annat ställe, men VAR? Jag TROR att det var på Lidl!