tisdag 13 september 2011

Vårt dagliga bröd

Jag tror att jag hade ätit LCHF ett helt år innan jag började sakna brödet, men då fick jag ett enormt sug! Jag hade tröttnat på att äta påläggen som de var, hoprullade, hopvikta eller sladdrande skinkskivor. Dessutom ville jag ha leverkorv och det är ju inte så gott att äta som det är... Men nu har jag hittat mina favoriter! Och har ni sett ett sånt vackert bröd på den översta bilden! Det är det vanliga "Syrrans bröd", men utan mandelmjöl, bara BakePro, och nu blandade jag i bakpulvret sist, strax innan jag hällde smeten i brödformen, och sen gräddade jag brödet i 175 grader ca.25 minuter. Brödet skar jag sedan i skivor och förpackade i plast innan jag lade ner det i en liten kylväska med en kylpatron och sen ner i resväskan och med till Grekland! Eftersom vi bodde i "apartment" hade vi kylskåp, och en riktig tur var det att där fanns frysfack! Dit hamnade hela påsen, sen tog jag fram skivorna efter hand, men det kommer det ett nytt inlägg om senare. :)

Klicka på bildtexten för att komma till recepten!
Syrrans bröd

 Ett av min absoluta frukost-, mellenmåls-, lunchfavorit är utan tvekan Oopsies med gravlax på! Sen är Oopsies visserligen lika goda med leverkorv också, sen när gravlaxen är slut... ;)
Oopsies


En kväll när vi knappt hunnit packa upp efter greklandsresan var jag hungrig och ville ha nybakade medelhavsbröd med smält smör på! Mums! De är mättande så en stor del av dem finns i frysen.
Medelhavsmuffinsbröd


Så har vi ju då knäckebrödet. Här på bilden ser vi två varianter, en bränd till höger och en lite mera lättgräddad variant till vänster. Den var godare... Jag hade med mej knäckebröd också på resan, att äta som frukost med salami och Gouda-ost på!
Knäckebröd...

Så Lotta, nu ser du några brödvarianter som vi LCHF:are kan tugga på! ;)

4 kommentarer:

Fru Tallund sa...

Jag har hittat ett nytt recept på knäckebröd, utan psylliumfrön som jag tycker ger en besk bismak. Dessutom det lättaste hittils att breda ut på plåten. :) Finns i receptregistret i min blogg under namnet Bästa knäckebrödet :)

Fisken Svea sa...

Det är inte ens nödvändigt med fiberhusk/psyllium i knäckebrödet, det funkar ändå! Ditt knäckebröd ser onekligen också frestande ut, kanske jag måste testa det nu till helgen när det är dags att baka nytt. Fast jag är tveksam till linfröna, de brukar fungera som dynamit för min mage... ;)

Elma sa...

Bakade precis "Syrrans bröd". Satan vad gott! Jag har testat en hel del men den här slår allt. Tack för receptet! =)

Fisken Svea sa...

Haha! Jamen visst är det gott! Och var så god för receptet! =)