söndag 25 september 2011

Mediciner mot fetma!

Klicka på bilden för större text!
Jag ville repetera mina kunskaper i läkemedelslära och lånade en bok som förstås hette "ABC om läkemedelsbehandling". Jag läste de intressanta kapitlen och var klar, trodde jag tills jag kollade igenom innehållsförteckningen. Där fanns ett kapitel som hette "Andra medel vid sjukdomar i mag-tarmkanalen" och en underrubrik som fastnade i mina ögon - "Medel vid fetma". Det måste jag förstås också läsa! Och visst är det otroligt, tänk att det tillverkas mediciner mot allt! Men när jag läst igenom det här förstår jag fortfarande inte varför man skulle äta de här medicinerna. Skulle det inte vara både enklare och hälsosammare ändra sin diet?? LCHF har ju ändå inga biverkningar som muntorrhet, sömnlöshet, gasbesvär, oljig avföring, huvudvärk, depression, ökad aptit eller tätare behov av tarmtömning. Och ät det inte märkligt och paradoxalt att ökad aptit är en biverkning! Enda biverkningen LCHF kan ha av alla dessa är väl förstoppning, fast då beror det troligast på att man inte ätit en massa fibrer som fyller tarmen så man helt enkelt inte har så mycket slagg i tarmen. Jag läste nångstans att "när du åt som en ko sket du som en ko, när du äter som en räv skiter du som en räv", och det stämmer ju precis det! :)

Men visst finns det "biverkningar" av LCHF också, t.ex. mindre sömnbehov, viktnedgång, m.m., m.m.... Listan är kanske längre än medicinernas biverkningar, men bara kanske.

3 kommentarer:

Maja sa...

Läkarna har ännu svårt ta till sig lchf och andra inom vården! (själv inom vård :) ) Min mans diabetes sköterska är sur på honom då han äter för mycket fett!! Hellre piller och kolhydrater än fett! :(

alegni sa...

Men tyvärr är det ju så att lchf inte passar alla människor. Jag hade gärna fortsatt med kosten, men jag blev så dålig av den att det bara inte gick längre. Dessutom fick jag ett bestående besvär efter min första period med lchf. Besvären är lite lindrigare när jag äter 'normalt', men när jag ett antal gånger försökt lägga om till lchf igen, har symptomen återkommit med kraft (och vikten har stått still).

Fisken Svea sa...

Maja: Precis så är det! Jag är ju själv också inom vården så jag vet hur svårt det är att vara kärringen mot strömmen. Den dagen när LCHF blir lönande för någon kanske det ändrar...

Alegni: Men du är ju inte fet!!! Men annars, det är sant, alla klarar det inte! Men då finns det ju alternativ som t.ex. GI eller att bara lämna bort socker. De som är så feta att de får medicin kanske först borde få hjälp med sitt sockerberoende. Och så finns det hormonella orsaker till fetman, men då måste man ju angripa orsaken först, eller så mår man inte bra av dieten. Det är ju det som är det fina, vi är inte alla lika! ;)