fredag 23 september 2011

Magnesium in my dreams

Zeb Macahan
Jag har tidigare haft besvär med sendrag i fötterna, genast jag sträckt på fötterna/tårna har jag fått sendrag och det är ju så obehagligt! Jag tipsades om magnesium och började ta som tillskott varje morgon samtidigt som D-vitamin. Nu har jag varit utan magnesium ca.en månad, men så började jag med både crossfit och spinning i onsdags och tyckte mina muskler kunde behöva hjälp med återhämtningen och köpte därför magnesium igen. Och tog en tablett till natten. Det passade ju så bra när jag hade hört att man sover så bra av magnesium. Visserligen sover jag bra annars också men tyckte inte det gjorde nåt med en sån effekt. Nu har jag tagit magnesium två kvällar, och två nätter har jag haft ett väldigt livlig drömliv. Det tyckte jag var märkligt så jag började googla och hittade till min förvåning att man tydligen börjar drömma väldigt mycket av magnesium! Att jag inte märkt det här tidigare beror kanske på att jag tagit magnesium på morgonen, eller att jag tidigare haft en svagare dos... Eftersom jag redan tidigare också haft väldigt livliga och extrema drömmar är det möjligt att jag övergår till morgondos igen... Och musklernas återhämtning, tja, jag går som Zeb Macahan idag och jag vet ju inte hur jag hade gått om jag inte hade tagit magnesium...

Magnesium ska ju också vara bra mot migrän och för minnet, och min migrän har faktiskt varit väldigt frånvarande de senaste åren! Och så minnet då... Tja, vi vet ju inte hur det skulle vara utan magnesiumtillskottet! Vad har ni för erfarenhet av magnesium?

Och ni som är för unga för att veta hur Zeb Macahan gick - han var en riktig cowboy, hjulbent och linkade fram... Eller som man gör efter att ha deltagit i sitt första spinningpass... ;)

4 kommentarer:

Maja sa...

Jag får väldigt rastlösa ben om nätterna om jag inte tar magnesium. tar mina magnesium om morgonen så jag har ingen erfarenhet om drömmarna. :)
hälsar Maja

Fisken Svea sa...

Jag börjar överväga att ta det på morgonen också, det är ganska jobbigt att ha så avancerade drömmar. =)

nikkelmann sa...

Det där med drömmar/magnesium måste nog vara individuellt; jag har i många åratal tagit två m. tabletter på kvällen före läggdags och inte har jag överdrivet mycket drömmar. Jag tar dem åxå för att jag lider av sendrag/kramper, hade väldiga problem med det i början av min LCHF resa men det har nu lugnat ner sej radikalt ...

Fisken Svea sa...

Tydligen är det så att det är individuellt. Min pappa tar också magnesium till natten just för sendragets skull, men han har inte heller speciellt mycket drömmar. Senaste natt var betydligt lugnare med drömmarna så jag fortsätter ännu och tar dem till natten. Lite kul är det ju ändå att drömma. =)