lördag 24 mars 2012

Vardagsmat


Jag hittade endiver i en affär nyligen och måste bara testa det. Det var förstås lite avskräckande att det stod "nitratarm" på förpackningen... ;) Jag hade ingen aning om hur jag skulle tillreda dem så det blev att ta till min Google. Jag följde ett enkelt recept, skar upp endiverna på längden, kokade i vatten som innehöll både salt och citronsaft. Sen placerade jag ut endiverna i en ugnsform som jag hade smörjt med smör, pepprade och strödde massor av ost över och så grädde förstås. Och så gratinerade jag i ugnen lite längre än det tog för den ostfyllda korven att bli klar. Kokt broccoli till och en helt vanlig vardagsmiddag var klar. Men om sanningen ska fram tyckte jag inte alls om endiverna, de var nog för beska för min smak, så jag återgår till fänkåls-, blomkåls- och broccoligratänger.

2 kommentarer:

Maja sa...

Tack för tipset förut med fänkåls gratäng. Det blev en favorit så nära pot gratäng man kan komma utan potatis :)
I går gjorde jag lasagne plattor a la lchf och det blev en så god lasagne!!

Fisken Svea sa...

Så roligt, fänkålsgratängen tycks ha gjort succe för alla!
Jag har ännu inte testat LCHF-pastan, har inte ännu börjat sakna pasta, och så tycker jag ju så mycket om andra modeller av lasagne. Men någon dag ska jag nog testa. =)