tisdag 27 mars 2012

Barn och sallad

Mina barn har alltid älskat grönsaker och sallad, och när de var riktigt små kunde jag inte ställa fram sallad innan maten var klar, för i så fall STOD de på sina stolar vid matbordet och åt upp salladen, varpå de inte var så intresserade av maten sen. Än idag äter de gärna sallad, men som det var redan för 20 år sedan ska det inte vara en salladsmix med en massa små bitar av allt, det ska vara stora rejäla saker att tugga i sig. Därför brukar jag oftast servera gurkstavar till maten. En hel gurka i 12 stavar, ungefär, försvinner i ett nafs! Men det är om vi är tre salladsätare vid bordet.

Denna enkla men föga vackra sallad serverade jag igår kväll. Det är en jättegod vitkål och en vackert orange paprika. Också den mycket god. Det behöver inte vara så invecklat, huvudsaken är ju att det äts.


8 kommentarer:

Dot sa...

He har do jo faktiskt rätt i, att e itt e så stor skillna på ho an sir ut... men no hadd do myki stavfeil!!

Ps. Snälla ta bort ordverifieringin, han e bara jobbi!!

Fisken Svea sa...

Men jestas! Undrar om ja sovd tå ja skrejv... Men ordverifieringen ha ja fösöka få bort men int hitta holejs ja ska få bort an, å he e int jag som ha lagt tid an heldä!

alegni sa...

vi har också fött upp två salladsälskare, fast de åt helst sallad efter maten och gav inte upp förrän skålen var tom.
vi har en videofilm av äldre sonen där han blir upptäckt då sitter vid köksbordet, och han säger "här sitter jag å tåckar in löv". han var ca tre år vid den tiden. :)
i går lagade jag jansson. gott!

alegni sa...

för att få bort ordverifieringen går du till design (eller utforma), väljer inställningar, sedan kommentarer och ganska långt ner på sidan kan du klicka bort verifieringen.

Fisken Svea sa...

"Tåckar in löv"! :D Härligt! Jag lagade Jansson i söndags och åt det sista igår, och nog var det gott!
Det är olika med inställningarna på olika mallar här på blogspot har jag märkt. Det finns går inte att välja bort verifieringen på min mall! Jag kollade, som du sa, och kom då på att jag testat förr, men fast jag tar bort ordverifieringen och sparar inställningarna så är ordverifieringen ändå på!

alegni sa...

va raate. nå, vi får leva med den då, fast den är högst tirriterande.

alegni sa...

nu är den borta!!

Fisken Svea sa...

Men OJ! Där kan vi tala om en liiiiten fördröjning! Men så bra, jag har ju inte heller velat ha ordverifieringen. =) Alla glada!