fredag 13 april 2012

Tacolåda

Min fantasi och tankeförmåga var på exakt samma nivå i morse när jag skulle helghandla, d.v.s. på noll... Jag kom inte på en enda maträtt! Eftersom jag hade sällskap av min syster där i affären frågade jag vad de skulle äta ikväll, och så härmade jag henne helt enkelt! Eftersom jag inte själv tillrett den här maten förr var det väldigt praktiskt att ha med sig ett gående recept. Hon i sin tur har fått receptet av den gemensamma väninna vi lunchade med idag, därför får maträtten heta -

Marias tacolåda.
4 dl créme fraiche
200 g Philadelphiaost
800 g köttfärs
2 påsar tacokrydda (jag orkade inte blanda egen)
paprika
ost
Blanda créme fraiche med Philadelphiaosten och bred ut i en ganska stor ugnsform. Stek köttet enligt anvisningar på kryddmixen. Fördela köttet jämnt ovanpå ostblandningen. Skär paprika i strimlor och sprid över köttet. Riv rejält med ost och gratinera en stund i ugnen, ca.200°, bara tills osten smält. Servera med det du tycker att man ska ha en tex mex-kväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och så kan jag meddela att det blir ännu bättre med gräddfil istället för creme fraische :) tycker vi i varje fall

/ taco-maria

Fisken Svea sa...

Ahhaaa! Intressant! Det kanske vi måste testa med nästa gång då, eller med grekisk/turkisk/rysk yoghurt så man får fettet. Gräddfil är ju lite fisit. ;)