måndag 30 april 2012

Tallriksmodellen

Valborgsbuffé
Vi har tradition att fira valborgsmässoafton, eller vappen som vi kallar det här, tillsammans med min syster och hennes familj. När det är flera skiftesarbetande inblandade är det knepigt att få det att funka, därför är vi inte så låsta vid datum utan firar när det passar bäst för oss. Därför firade vi vappen i lördags med att inviga grillsäsongen (som ni såg i mitt mobil-inlägg då). Vi var inte alla samlade då så vi räknade till nio personer runt matbordet. Det enda kolhydrataktiga på bordet var en vanlig potatissallad, allt annat var kolhydratfritt!

Tallriksmodellen!
Klart man äter enligt tallriksmodellen - så mycket som ryms på en tallrik! Där finns både älg-, nöt- och griskött, lammbratwurst och chorizo, zucchinisallad, fetaoströra, olivröra, vitlöksbröd och sallad. Vitlöksbrödet bestod den här gången av riven ost, pressad vitlök och uppvispat ägg som fått gratinera i ugnen. Gottigottgott! Det hela sköljdes ner med ett väldigt torrt och väldigt gott vitt vin med  varannan vatten.

Efterrätten
Det var systerdottern som stod för efterrätten. Hon kan det här minsann! Jätte-jätte-jättegott var det! Och antagligen var det också den godaste efterrätten jag ätit någonsin! Fast den har hård konkurrens när jag riktigt tänker efter... Hon hittade i alla fall receptet på nätet och kom inte ihåg var det var, så jag hoppas att de hinner leta i historiken innan den försvinner! Det var i alla fall en mocka-choklad-mousse.

Ha nu en glad valborgsmässoafton alla ni som inte hunnit fira redan!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Herlighet så fristende! Med et slikt bord spiser jeg garantert alt for mye!

Fisken Svea sa...

Jo, man gör ju det! =)

Anonym sa...

Tror du att du kommer kunna presentera receptet på valborgsmoussen?