torsdag 26 april 2012

Åååhh, vilken soppa!

Det har varit riktigt höstlikt väder här idag, blåsigt, regn och grått, så det passade riktigt bra med en värmande soppa. Och nu råkade det sig inte bättre än att det blev en ovanligt god soppa också! Inte illa alls alltså.


Jag åt en skiva lättrostat valnötsbröd med ost på till soppan och blev riktigt mätt och belåten.

Korvsoppa
kålrot
purjo
grönsaksfond
kryddpeppar
lagerblad
vatten
grädde
paprika
broccoli
korv
auraost

Skär kålrot och purjo i så stora bitar du vill. Häll vatten på så det precis täcker kålroten och purjon. Tillsätt en skvätt grönsaks- eller annan lämplig fond, några kryddpepparkorn och ett lagerblad. Låt koka ca.10-15 minuter. Häll på lite grädde om det blir för lite vätska medan det kokar. Skär lite paprika och ett par broccolibuketter i små bitar. Skär knackkorven, eller annan korv i bitar och sätt i kastrullen. Tillsätt nu så mycket grädde det behövs för att vätskan ska vara mer än innehållet. Det ska ju faktiskt bli en soppa! Sätt i en liten bit auraost, ca. 2 msk, och låt soppan koka tills den är krämig och kålroten är mjuk.

Det här var faktiskt den godaste korvsoppan jag någonsin smakat!

2 kommentarer:

nettezrum sa...

Jag säger bara, tur för dig att jag just ätit nötinrefilé med wokade grönsaker annars skulle jag gått i taket "tå du snålas med tokodee godsaker". Tack för receptet!

Fisken Svea sa...

Nötinnerfilé med wokade grönsaker är också helt okej! =) Kanske det kommer en soppdag en annan dag. ;) Men he va no goov soppo!