måndag 9 april 2012

Grekisk mezeNär jag äntligen kommer igång med att blogga från telefon så börjar mina foton uppföra sig märkligt. Det beror antagligen på att jag börjat med Instagram (som twitter men med foton, så den som har en androidtelefon och vill följa mej på Instagram så heter jag Kikamarika där.) Jag får ta itu med telefonkameran en annan dag.

Men det var ju en helt annan sak jag skulle berätta! 

Vi var på en grekisk påskfest igår! Nähä? På riktigt? Grekiskt? Vi? ;) Jooo, vår lilla grupp som försöker lära oss grekiska, vi har lärt oss jättemycket om grekisk matlagning, men språket är ännu ett problem... Men vi har jätteroligt och trivs så bra tillsammans, och så äter vi så gott, så vad spelar det då för roll att vi inte lär oss så mycket grekiska... ;) 

Som vanligt hade vi knytkalas. Jag hade tagit med valnötsbrödet som blev uppskattat av alla. Det var ju kul! Och så på bilden har vi uppe t.v., bredvid brödet, en melitzanosalata, sen en tzatziki, örtmarinerade vitlöksklyftor (som jag lovat er receptet på!), det bruna är tapenade, sen en jättegod ugnsbakad fetaost och sist det grön, en underbart god ruccolakräm som lär vara ett recept av Ernst Kirchsteiger. Nu är det bara att testa själv!

5 kommentarer:

Fru Tallund sa...

Det där med språket är nog inte så lätt. Kan tänka mig att det är rena grekiskan!

Fisken Svea sa...

Absolut! It all sounds like greek to me! =)

Maja sa...

Säkert lättare med matlagningen än med språket :) Ungsbakad feta ost ska jag pröva, men undrar hurudan feta ost det ska va? Den som är lite hårdare till konsistensen?! Jag köper oftast Apetinas gröna förp av feta ost men den är rätt mjuk men ack så god och nu till påsk hitta jag ett recept på att blanda ner den i kålsalladen med gräddfil lite rivna, morötter, som en coleslaw

Fisken Svea sa...

Jag köper den hårdare varianten, den som är större och platt. Vår grekiske vän köper helst Rainbows fetaost för att den smakar bäst! Det lät ju jättegott det där med Apetinas fetaost i kålsalladen!

Maja sa...

Ok tack för det! :)