onsdag 4 april 2012

Jag är en torris!

Jag har alltid haft hur torr hud som helst och är fortfarande tvungen att smörja mej genast jag kommer ur duschen. Jag har läst om hur andra torrisar som börjat med LCHF genast märkt att hunde inte är lika torr längre, men något sådant underverk har inte jag märkt. För att skona kroppen så långt som möjligt använder jag en oparfymerad lotion utan ftalater. (Erisan) I vinter har jag märkt att inte ens Erisans fetaste créme har räckt till för att återfukta ansiktet och det blev ett problem. Jag fick ofta smörja två gånger utan att det kändes helt bra. Men det var då, inte nu, för nu har jag hittat världens bästa, renaste, väldoftande och ftalatfria hudcréme - kokosfett! Det började en morgon när jag nyss hade tvättat mej i ansiktet och höll på att torka ut helt men ville förbereda äggmjölken med att smälta smör och kokosfett medan jag smorde mej, allt för att utnyttja varje minut. Eftersom jag har en litersburk med kokosfett som snart var slut var jag tvungen att sticka in handen i burken och fick förstås kokosfett på handen. Jag brukar smörja in händerna med kokosfett som kommer på händerna, men nu var ansiktet i en verklig kris så jag smorde där istället och vilken känsla! Härligt! Kokosfettet smälter ju när man har det i handen och blir den mjukaste, lenaste lotion man kan tänka sig!Läser man på etiketten på burken ser man ju nog också att den "lämpar sig också för hår- och hudvård"...
Och egentligen ska man ju ha ekologisk kokosolja...

Jag har också märkt att jag inte behöver smörja in kroppen alls när jag är i Grekland, vilket alltså är ett alternativ. :)

7 kommentarer:

alegni sa...

det där köpte jag i morse...

Fisken Svea sa...

Så bra, då kan du testa det som hudcréme! =)

alegni sa...

testade att smörja in ansiktet i går kväll, men den ville ju inte alls absorberas in i huden. några tips för att inte kladda ner örngottet?

Maja sa...

Jag är som dig lika torr,åtminstone vinter tid, så jag ska pröva med kokos oljan :)
Glad påsk!

Fisken Svea sa...

Alegni: Första tanken var att jag är så torr att huden sörplar i sig allt och jag slipper klottet, men så kom jag på att jag ju smörjer mej på morgonen... ;) Så mitt enda tips är - smörj dej på morgonen! ;)

Maja: Ja gör det, jag tycker det är så härligt!
Glad påsk till dej också!

Yvonne sa...

Var finns denna kokosolja att köpa?

Fisken Svea sa...

Jag har köpt på två olika hälsokostaffärer i Vasa, och i Kokkola såg jag samma sort så det är tydligen ett märke som finns överallt.