söndag 22 maj 2011

En ovanlig söndag

I vår stad har vi ett vattentorn med café. Det var där vi intog vårt eftermiddagskaffe idag. Kaffe med utsikt. Vi spanade in mot torget och såg att man förberedde "guldfesten" för vår egen ishockey VM-guldmedaljör. Dit gick vi efter kaffet.

På torget hade flera tusen människor samlats för att fira Leo. Eftersom vädret var strålande blev det varmt, så varmt att jag tog av mej jackan och jag därför har armarna fulla av soleksem nu... Hydrokortisonsalva på och antihistamintablett nersvald...

Men för att få en bra avslutning på en bra men ovanlig söndag var det dags att pröva något nytt. Min son berättade om bearnaisehamburgare som serveras på vår lokala pub, och naturligtvis måste jag tillverka en egen version! Det blev en slags fakirbiff, men med både lökpulver, svart-m vit- och kryddpeppar och cajunkrydda i. Receptet till bearnaisesåsen hittade jag i min "Stora kokboken", men jag skippade faktiskt vattenbadet och lyckades perfekt ändå! Googlar man på bearnaisesås får man ca.217 000 träffar så det är bara att välja. Såsen är ju LCHF och behöver inte ändras!
Nu ska jag bara sitta och slappa och klia mina armar...

4 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Aj!aj! kli är inte kul alls :(
haft finväder idag så jag såg nyss att jag tydligen blivit lite röd^^ Långpromenad i solen o sen sol på altanen efter det. blåste lite ute så det kändes inte så varmt, hoppas jag slipper eksemen bara, brukar klia lite i början på varje sommar.
Burgarn såg jättegod ut*dreggel* ska nog bjuda familjen på lite burgare i veckan, tack för tips!
chokladkakan blev omtyckt av alla utom yngsta dottern( den var inte sööööt nog ;) ) nä o det var väl inte meningen heller :) långpromenaden idag var dels för att röra lite på sej, men också för att jag lovade lillasys en bit kaka igår kväll, hon blev glad :)
Nä nu dags för slafen, ska kolla via datorn imorgon det där tvprogrammet som du såg häromkvällen.
Nattinatt!

Fisken Svea sa...

Nu har det slutat klia! =)
Nej men klart att chokladkakan inte var söt nog! ;) Har ni testat burgarna ännu?

Dalkulla4ever sa...

Nej, det har varit så mycket annat på dagar o kvällar nu, men ska försöka när maken har tid att grilla^^då behöver jag ju bara duka o ta fram bsåsen :)
alltid massor av saker i slutet av terminen för barnen, slutföra arbeten och träningar o skjutsningar till o från kompisar. å så lite jobb på det ;)
återkommer efter maken grillat burgare :)
Ha en bra dag! dags för dagens andra skolskjuts, sovmorgon till 10 är ju lyxigt om man inte vaknade första gången vid 5 när maken gick upp, men man hinner mycket om man går upp tidigt, så alltid något ;)

Fisken Svea sa...

Att låta maken fixa burgarna låter alldeles perfekt! Det ska ju vara arbetsfördelning! ;)
Idag hade jag glömt att köpa persilja och gjorde så en bearnaisesås utan persilja, och det var den godaste bearnaisen jag någonsin smakat!!! Men det KAN bero på att jag köpte "Fransk vitvinsvinäger" idag och testade. =) Men nu är biffarna slut... =(