söndag 29 maj 2011

Dödligt god efterrätt

Det går alldeles utmärkt att äta en enkel medelhavsinspirerad omelett som fredagslunch och avsluta med en bit "Death by chocolate" med vispad grädde och alldeles färska inhemska jordgubbar! Heeelt okej, faktiskt!

När jag bakade "Death by chocolate" förra gången var det en jobbarkompis som undrade hur det skulle bli med hackade hasselnötter i. Då började jag också undra det och måste förstås testa. Visserligen tog jag fel påse och orkade inte byta så det blev hackad mandel istället, och formen bröade jag med kokosflingor, och faktiskt, det blev om möjligt ännu bättre! Nu finns det ett litet tuggmotstånd i kakan som inte fanns förra gången. Mums filibabba!

Bilden är lite mörk, men med en chokladkaka mörk som synden och den vita grädden bredvid är inte de bästa förutsättningarna för ett lyckat foto, men nog för smaken, och det är ju det som räknas! ;)

4 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Jaa vilken bra ide, jag frös ju ner en kvarts kaka sen förra helgen :) den kommer smaka bra med bär o grädde som avslutning på mors dag! att bröda med cocos o ha i lite nötter ska jag prova nästa gång!

Fisken Svea sa...

Härlig morsdagsavslutning! =) Min kaka är också bara kvart nu, fast jag själv knappt ätit av den sedan fredag!

Jannica sa...

guuuud va gott, måste testas :D

Fisken Svea sa...

Det ska du! =)