tisdag 3 maj 2011

OMG!!! Fisken Svea goes halvfabrikat!!!!!Först tyckte jag inte alls om Lidl som slutade med både favvoyoghurten och macadamianötterna, men nu är de förlåtna! Idag kunde jag ha hoppat jämfota i affären när jag tittade i frysdisken och hittade cevapcici (det ska vara apostrofer och fjuttar också som jag inte hittar i min dator, men det uttalas "tchevaptschitchi", det lärde vi oss när vi levde på dem två veckor i Kroatien! Det allra bästa med de här köttrullarna är ju att de inte innehåller några konstigheter! Det ser man ju på hållbarheten också.


Det häftiga med rullarna var ju att de var ostekta, jättemånga och billiga. Tänk så bra, billig halvfabrikat som är god, bra och LCHF!! De grillade grönsakerna hittade jag i min närbutik, i deras frysdisk. Jag kunde ju inte låta bli dem när det fanns aubergine med i grönsaksblandningen! Jag värmde grönsakerna i ugnen medan jag stekte köttrullarna i olivolja och medan jag stekte köttrullarna tillverkade jag en tzatziki, och vet ni, det var en riktigt god måltid jag fick! I Kroatien serverades cevapcicin ofta med ajvar, så det rekommenderar jag. Eller så köper man "Ajvar cevapcici" som låg bredvid i samma frysdisk. Den tar jag nästa gång!

Den här nedersta bilden visar hur samma mat såg ut i Kroatien! Fast de var ju nog faktiskt godare där...

5 kommentarer:

/nina sa...

Jag upptäckte först häromdan att dom slutat med yoghurten - och det var nog en sorgens dag. Har inte hittat nån annan som varit lika god.:(

Ajvar cevapcici:n innehåller rätt mycket mera kolhydrater, nu minns jag inte på rak arm hur mycket men har för mej att det gick över 5 %. Men goda är bägge! Jag brukar ofta steka dem, hälla på en burk grädde och sen smaksätta med vad som faller i smaken just då.

Fisken Svea sa...

Har du testat Rainbows halvlitersburkar med turkisk yoghurt? Den använder jag nu som substitut, men lika god som Eridanous är den ju inte.
Oj, så mycket kolhydrater vill man ju inte ha! Kanske man hittar en ajvar med mindre kolhydrater i så man kan äta med istället, eller så tillverkar man en ajvar! :) Att hälla grädde på måste ju bli jättegott!! Tack för det tipset!

Lena sa...

De där påsarna har jag alltid i min frysbox, bra snabbmat.

Anonym sa...

Jag blev jätteledsen när jag upptäckte att de slutat med macadamianötterna, har du hittat dem någon annanstans?

Fisken Svea sa...

Det var ju katastrof! Men sen blev jag glad när jag hittade macadamianötter i lösvikt på MiniMani! Men så roligt skulle vi inte ha länge, nu fanns det inga såna när jag var dit häromdagen! Men en liten påse "Parrots"-macadamia köpte jag fast den var dyr. Och samma finns på Prisma också. På Saluhallen i Vasa köpte jag en påse osaltade macadamianötter, som var ännu dyrare, och de var också jättegoda!