torsdag 26 maj 2011

Diabetes typ 2


Jag hörde på radion idag att diabetes typ 2 ökar lavinartat här i Finland nu. De nämnde t.o.m. antalet, tror det var fyra, nya diabetiker per timme och att prognosen såg dyster ut. Någon forskare hade räknat ut att om det fortsätter så här kommer si och så många att ha diabetes typ 2 efter si och så många år. Skicklig forskare... Eller nåt... När ska man börja tänka, inte bara räkna?

Undrar förresten om det var samma forskare som sa att det är övervikten som är orsaken till diabetes typ 2, för han kanske borde byta yrkesbana i så fall. Orsaken till diabetes typ 2 är ju inte övervikten, men att man går med högt blodsocker hela tiden, och övervikt är ju en annan biverkning av själva förtäringen av det som ger det förhöjda blodsockret, och det är ju i allmänhet - vad? Någon?? Hmmm.... Vänta nu, nu ska jag tänka, vad är det som ger förhöjt blodsocker.... Kan det vara fett... Nej just det, det är ju kolhydrater!
Jag bokstaverar - K O L H Y D R A T E R .

Den som vill lära sig mera om hur man själv botar sin diabetes typ 2 kan läsa kostdoktorns visa ord.

Själv ska jag äta lite oliver och ost som kvällsmål nu, bara för att jag vill. Och kan. ;)

Bilden: Letade efter ett foto av oliver men hittade en bild på en exploderad dödskalleballong och kom på att den egentligen passar bra till texten... Kolhydratballongen som blev diabetes...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite svårt det här med forskare. På nåt sätt tycks de ha problem med logiskt tänkande. Eller så är det precis det som de inte har utan de tänker kanske att bara folk äter mera kolhydrater så äter folk mera medicin och så stiger aktiepriserna i läkemedelsindustrin och det betyder mera pengar i min börs. Se där, det är logik!

Fisken Svea sa...

Alltså du är nog en logisk kvinna du! Och jag också, eftersom jag kom på vem du är fast du är "Anonym"! Det var det där med börsen... ;)