torsdag 12 maj 2011

Lunch på stan!


Igår besökte jag Vasa och uppsökte där ett café där, för det första, en vän jobbar och, för det andra, de har så goda sallader! Salladen är serverad på en stor djuptallrik och jag borde ha fotat så att t.ex. glaset hade synts också så man skulle se hur stor salladsportionen faktiskt var! Jättegott med massor av fetaost, solrosfrön, olja, oliver och allt möjligt annat. Jag åt t.o.m. melonbiten och de små vindruvorna!!! Sen var jag förstås mätt hur länge som helst och åt en halv stekt halloumiost på kvällen.

9 kommentarer:

Dalkulla4ever sa...

Oj vilken stor sallad, ibland får mna ju superstora portioner ute, vet inte riktigt hur de tänker.
men detta så riktigt mumsigt ut :)
Adress på ställe? tänkte tills maken ska till Vaasa nästa gång o jobba, nu är han mestadels i helsinki igen. Men detta såg ut som ett ställe i våran smak :)

Dalkulla4ever sa...

glöm adressen!!såg inte länkningen*skäms* ;)

Fisken Svea sa...

Måste erkänna att jag redan var klar att googla efter adressen... ;)
Jag rekommenderar verkligen stället, jättemysigt är det också!

Dalkulla4ever sa...

ser jättemysigt ut, jag kanske ska försöka följa med nästa gång det blir jobb där ;) göra en liten minisemester när maken jobbar. alltid kul att utforska nya städer på egen hand. ja kul om han kan vara lite ledig också men jag kan klara mej själv också,egentid är underskattat^^barnen hos mor, maken på jobb och själv är man alldeles ledig och behöver inte laga mat eller tvätta eller andra hemmasysslor! det är ok det med men skönt ibland att bara bry sej om vad man själv vill :) är Vaasa en hygglig shoppingstad? kräver inga märkesbutiker,gillar mataffärer, loppisar och secondhand

Fisken Svea sa...

Det är jätteviktigt med egentid, det är då, man laddar batterierna!
Vasa duger nog som shoppingstad åt mej åtminstone. Där finns flera köpcentra och loppisar och förstås andra trevliga affärer! Men du kanske vill se annat än H&M, Kappahl, Lindex, Gina Tricot och Indiska... ;) Men det finns det nog också! =) Och på sommaren är det jättehärligt att bara sitta på torget på någon uteservering och titta på människorna och njuta. =)

Dalkulla4ever sa...

Låter bra det :)
Ska försöka följa med då nästa gång det blir jobb. Kanske åka och hälsa på pappas snälla kusin som bor i Jakobstad. Hon är säkert över 75 men en pigg glad tant ändå:)

Fisken Svea sa...

Låter som en förträfflig plan tycker jag! =)

Emma sa...

Jag förstod att cafeet finns i Saluhallen, men vilket cafe? Namn? =)

Fisken Svea sa...

Det är Wasa Konditori, det är deras hemsida jag länkat till i "café"! Det är riktigt i mitten i Saluhallen, precis när man kommer upp från Indiska. =)