torsdag 28 juni 2012

Rabarberpaj


Jag kunde ha tagit några rabarber till, men det fick bli de här. Fast det lilla som kom med av misstag slapp undan kniven... Men jag började med vaniljsåsen enligt Marianns recept i hennes bok. Det blev en helt underbar sås. Jag hade mina små vaniljstänger från Madagaskar så istället för ½ stång tog jag två! Det behövdes, de är så små. Och som vanligt tog jag bara 2 msk sukrin och en gnutta stevia istället för att följa receptet.


Jag skar rabarbern i bitar och strödde ut i en pajform, modell mindre. Så blandade jag ihop en deg som kanske inte var den allra bästa, men den blev gooood!

Smulpajrecept
1 dl kokosnötmjöl
1½ dl mandelmjöl
ca.100 g smör (jag bara knådade in det men tror att det kunde ha varit bättre med smält smör)
2 msk sukrin

Jag bara knådade ihop och smulade över rabarbern. Sen gräddade jag pajen i 200 grader i ca.20 minuter. Akta så den inte bränns bara, jag satte folie över efter en stund när det började lukta välgräddat.


Faktiskt så var den så god att jag och min syster hann äta varsin bit innan jag kom på att jag inte hade fotat!! Efter att tre kvinnor hade ätit av pajen räckte det ännu en bit åt mej efter kvällens crossfit-träning, som återhämtningsmat, och så åt en son upp resten av pajen. Och vaniljsåsen.


Vaniljsåsen ja... Oj oj oj oj vad den var god!

4 kommentarer:

Mitt fönster sa...

Brukar titta in här nu och då och tänkte säga hej. Ser väldigt gott ut det där, både pajen och såsen. Men jag borde nog hålla mig från att baka allt för mycket den här första tiden på striktare LCHF men vet var jag ska söka recept sedan :)

Fru Tallund sa...

Jag improviserad ihop exakt en likadan paj för några veckor sen, åtminstone hade jag kokosmjöl är inte helt säker på mandelmjölet. Men jag var inte så förtjust, tycket konsistensen var tråkig. Jag har gjort liknande med havregryn och sirap (också) och fått en helt annan knaprighet. Min "LCHF"-paj blev bara mjuk och torr på nåt sätt. Tips mot det?

Tidigare har jag gjort med solrosfrön och det är bättre, då får man nåt tuggmotstånd. Men inte heller det är lika gott som den andra.

Fisken Svea sa...

Hej hej, Mitt fönster! Du har nog alldeles rätt inställning! Jag var jättestrikt först, åt absolut ingenting onödigt, men sen började jag sakna "det där lilla extra". Kul om du tycker det ser gott ut. =)

Fru Tallund: Se där, våra hjärnor kanske funkar lite lika? ;) Det lär ju vara sockret som gör bakverk krispiga så jag och min syster funderade faktiskt hur det skulle bli om man använde sukrin som är i kristallform, alltså inte florsockervarianten. Den här pajen var mjuk men inte torr, och ytan var nog väldigt nära att vara knaprig. Degen var ungefär samma som småbrödsdeg så det säger ju ungefär hur god den var. =) Tyvärr har jag inget bra och säkert tips hur du ska göra... Sesamfrön???

Fru Tallund sa...

Jag tror inte jag hade nån sötning alls. Det sukrin jag har är just kristall så jag kanske ska testa med det.