onsdag 13 juni 2012

Dagens post!Nå nu när jag svängt bilden ser man bättre vad den föreställer. Att blogga via mobilen är smidigt ända tills det gäller att bifoga bilder eftersom min telefon tydligen inte fattar vilken väg fotona är...

Nu har jag legat på sängen och låtit maten smälta medan jag tittade igenom tidningen. Det är en intressant tidning där man bl.a. kan läsa om en kvinna som sluppit Crohn´s sjukdom med LCHF. Det som är störande är kvinnans läkares kommentar om att man fortfarande rekommenderar lite fett och mycket kolhydrater till patienter med Crohn´s sjukdom. Men klart att inflammationen inte går över! Daaaa...

Andra störande saker är att man har sålt annonsutrymme till Canderels Stevia( jag har skrivit om deras Stevia tidigare här.), att man har kostrekommendationer med tallriksmodellen, att det rekommenderas kolesterolmedicin vid höga kolesterolvärden... Det känns lite som att tidningen tagit ett steg bakåt i utvecklingen, men det är bara vad jag tycker...

9 kommentarer:

Marja sa...

Ska själv köpa tidningen idag (om den finns!), hoppas ändå den har samma standard som förra numret.


http://bakasockerfritt.blogg.se/

Fisken Svea sa...

Förra/första numret har jag ju inte läst då jag var lite sen i prenumerationen... =)

Anonym sa...

Hej!
Tack för en bra blogg med smarriga recept. Jag tycker det är svårt att hitta olika LCHF-ingredienser i Vasa. Oftast hamnar man att åka runt till en massa olika butiker innan man har allt. Jag skulle uppskatta ett inlägg där du listar var nånstans i Vasa man kan köpa olika saker som t.ex. pofiber, bakepro, kokosmjöl, sukrin, stevia och vaniljpulver.

Sen undrar jag också om det finns skillnader mellan olika steviasorter? Såg något på Halpa-Halli idag men vågar man köpa vad som helst eller hur ska man veta vilket som är ok? Likadant med kokosmjöl och mandelmjöl, finns det bättre och sämre av dem också.

Hälsn. Emma

Fisken Svea sa...

Hej Emma! Roligt att du tycker om min blogg och mina recept! Visst ska jag försöka få ihop ett inlägg med lista var man kan köpa allt! Jag har några länkar på fliken "länkar" var man kan köpa på nätet vissa saker. Jag återkommer! =)

Maja sa...

Hej! I går var jag till Life i Vasa hittade lakrits pulver där så du vet i fall du inte redan visste :) Har glass i frysen nu :)
Trevlig midsommar!

Anonym sa...

Ok, jag ser fram emot inlägget! Här kommer några fler frågor :-)

Jag har stora påsar med kokosflingor (Eldorado) och mandelmjöl som det inte står någon näringsdeklaration på överhuvudtaget. Hur ska man då veta kolhydratsinnehållet? Vilka märken använder du?

Sen ang. Stevia så har jag Stevia Strö från Ica i Sverige. Innehåller tydligen 100 g kolhydrater på 100 g, men noll kalorier. Är det ok att använda eller försöker de lura oss? Vad använder du för sötningsmedel när du bakar? I recept där man ska använda stevia står det oftast väldigt liten mängd, t.ex. en knivsudd. Men Stevia strö ska doseras på samma sätt som vanligt socker, dvs. 1 dl till en kladdkaka. Kan man köpa stevia i koncentrerad form här i Vasa?


Jag har också en påse Sukrin från Life i Vasa, den innehåller 0 kalorier men 100 g sockeralkoholer, är det ok då? Ska man dosera den på samma sätt som vanligt socker också? Man blir helt yr i huvudet innan man har satt sig in i alla begrepp tycker jag fast jag ätit lchf i flera månader redan. Men det är först nu jag börjat experimentera med att baka lite.

Hemlagad lchf-glass, har du något bra recept på det? Vore en höjdare nu i sommar!
Hälsn. Emma

Fisken Svea sa...

Maja: Vad bra! Jag frågade efter där i våras men då hade de inte. =)

Ulrika sa...

Hej!
Skulle vara intresserad att prenumerera på Mat & Hälsa. Har du beställt prenumerationen via deras hemsida?

Fisken Svea sa...

Hej! Jo, jag tror att det var via hemsidan jag prenumererade, fast jag skrev ett mejl för att kolla de finska priserna så jag fick rätt summa sen. =)