torsdag 13 oktober 2011

Varning för julstämning!!!!


10 stora och en liten av en sats blev det

Smör och ost på... mmmmm....

Klicka på bilden så blir den större!
Nu måste jag nog skriva ett inlägg med en hand, eller riskera att få smält smör mellan och på tangenterna! Ni som är med på Facebook, ni ska verkligen gå med i LCHF-grupperna som finns där! Man får så bra idéer, tips och recept! T.ex. läste jag för knappt en timme sedan om pepparkaksbröd, och nu har jag redan hunnit äta två såna! Med smör och ost på... Nam nam... Det var farligt nära att jag hade börjat vissla "Bjällerklang" också, men det kan man ju inte när man äter! Praktiskt! Nu doftar det jul, jul, strålande jul och jag tror att jag måste gå och vattna granen...

För en gångs skull ska jag ge er en bild på hur mina recept kan se ut numera när min skrivare inte fungerar, Jag köpte istället en fin mapp att samla mina recept i, och faktiskt så blir det inte så många "onödiga" recept på det sättet. Det är ju ändå såååå jobbigt att skriva för hand. Eller kan ni ens läsa det??

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hittade hit när jag sökte på ratatoullie! Ska göra en till kvällen! Fin blogg, mycket inspiration för en _LCHFare!
/Mia

maria sa...

måste testa detta, älskar pepparkakor! kanske jag gör en sats redan ikväll :)

Fisken Svea sa...

Mia: Tack, då har jag lyckats! =) Hoppad tatatouillen blev bra, för den brukar vara verkligt god! Är man riktigt strikt LCHF:are är det ju inte så bra förstås med så mycket lök, paprika och tomat, men man kan förstås byta ut ingredienser också om man vill. Men god är den! =)

Maria: Det var så enkelt recept så man kan slänga ihop en sats när som helst! Och goda var dom!

Dalkulla4ever sa...

Gjorde en dubbel sats nyss :) gav bort till både mor,far å syster med sambo :)
nästa gång ska jag prova att ha sukrin i några...och göra tunna tunna , blir nog super.
Provåt en med smör och starkstark prästost..mmmmm gott :)
maken är i Vasa denna vecka så han får nog länsa Hallpahallis mantelijauhe :)
// Victoria

Fisken Svea sa...

Berätta sen hur de blev! Det är ju toppen att det går så snabbt och enkelt att baka de här pepparkaksbröden, mitt tålamod brukar aldrig räcka till vanliga pepparkakor!
Så praktiskt att du skickar maken till Vasa på shopping! ;)

Dalkulla4ever sa...

Ja praktiskt att han fick med en resväska denna gång annars klarar hans sej med handbagaget ;)
Har du tips på andra bra lchf produkter? helst på hallpahalli då, för det blir nog mestadels jobb och en snabb sväng förbi för handling i sista minuten innan hem resan.just mandelmjöl har varit lite svårt att få tag på här hemma, annars finns ju det mesta att beställa via nätet men ändå, tips emottages tacksamt :)

återkommer när jag hunnit med att göra ny sats med bröd+kakor :)

Fisken Svea sa...

Oj, en kappsäck full med mandelmjöl är nästan lika bra som en kappsäck full med pengar!!! :D Jag brukar inte handla något annat speciellt från Halpa Halli än mandelmjöl och mandelflarn. Där finns stora påsar mandelflarn som är jättebilligt!

Fisken Svea sa...

Förresten han kanske borde köpa smör... ;)

Dalkulla4ever sa...

Smör går att få tag på här hemma tack o lov :) har varit lite si å så med tillgången,men jag brukar köpa valio och det finns nästan alltid eller svenskt smör. gillar valios bäst, det är så himla gott :)
maken köpte alla påsar utom en ;) snäll nog att lämna en :) så nu ska jag nog provbaka lite tunna pkakor till helgen om bara tid finnes, doften i hela huset är ju fantastisk.köpte värmeljus igår med X-mas doft. kanel äpple o röda bär :D Me like!

Fisken Svea sa...

Tur för dej om det finns Valios smör, för här är det just det som det håller på att bli brist på!