lördag 22 oktober 2011

Ooops, vad hände här??Om jag ska vara riktigt ärlig så ser ju det här inte ut som en delikat måltid. Det ser mera ut som "vad är det som har hänt"... Men varen icke förskräckta, det var jättegott! Den ljusgröna trasselsudden är zucchinitagliatelle, den bruna bajshögen upp till vänster är inälvorna från zucchinin! Jag hyvlade hela zucchinin ända in till kärnsträngen, den delade jag i fyra "pinnar" och stekte tillsammans med fakirbiffarna! Helt bra, de såg ut som stekt banan, smakade inte så mycket men var helt okej. Fakirbiffar ja, den jag åt gömmer sig under kantarellsåsen! Så visst blev jag mätt igen en gång!

7 kommentarer:

Fru Tallund sa...

Här har det ätits kållåda. Gudomligt god efter att ha ugnsbakats i grädde i 1,5 timme. Rykande het och perfekt när man jobbat ute i trädgården en kylig dag! <&hearts>

Maja sa...

Huvudsaken det smakar gott! :) Jag gräddade lchf plättar i ugn på fm och hade de till tortillas i kväll, va helt ok men fick äta med kniv och gaffel, de andra åt "normala" tortillas.

Amanda sa...

Hej allihopa!

I November så ska det lanseras en helt ny sida vid namn Spinglo.

Det kommer att vara en One-stop social plats för vad just du är intresserad av. Facebook, Twitter, bloggar, nyheter, evenemang, kampanjer, tv, väder.

Du ställer in i vilken stad du befinner dig just nu och Spinglo söker upp lokala erbjudanden till dig av det DU är intresserad av, som ett exempel "gå två och ät sushi, betala bara för en!" om du är intresserad av materbjudanden!

Det kommer finnas App till din mobiltelefon så att det är superlätt att ta reda på om det finns några erbjudanden bara några steg bort från dig.

Allt i ett enkelt interface utan något som stör dig eller något som du är helt ointresserad av.

Vill man vara med i detta nya nätverk så måste man få en invite, så här får ni: http://www.spinglo.com/i/daiquiri !

Det finns redan uppemot tre miljoner användare i 209 olika länder.

GÅ MED DU OCKSÅ! SJÄLVKLART ÄR DET GRATIS!

Detta får man inte missa!

http://www.spinglo.com/i/daiquiri

Linda Olsson sa...

Hej!
Mitt namn är Linda och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående att eventuellt få låna lchf-recept av dig.
Har du någon e-mail där man lättare kan förklara vidare.

Vänlig hälsning,
Linda
info@purepr.se

Dalkulla4ever sa...

Åh din mat såg ju god ut, du skulle sett mitt försök att fota broccolisoppan med ädelost jag gjorde i förra veckan, den såg så äcklig ut att jag inte kunde lägga ut den ;) med den var jättegod, såg bara ut att smaka skräp;)

Valiosmöret är nu slut :( hittade laktosfritt men inte normalsaltat. dock köpte jag lite laktosfri smetana från valio, den är god den :) märkt med liten lchf logga var den nya burken också:D

om man åker med maken till vasa, kan man hita på nåt i flera dagar eller blir det långtråkigt? barnen har höstlov o kanske stannar vi hos svärmor i stockholm eller så kanske vi får ett ryck o följer med till finland istället. tips på aktiviteter mottages tacksamt :) loppis, shopping o matshopping är väl vad jag är intresserad av

Fisken Svea sa...

Fru Tallund: Kållåda är så fantastiskt gott! Men jobba ute i trädgården tycker jag låter konstigt... ;)

Maja: Mums för plättar också! Och att äta tortillas med gaffel och kniv är helt okej, för man har absolut bättre bordsskick då! ;)

Dalkulla4ever: All mat blir inte så vacker nej, men visst är det ju viktigast att det är gott! =)
Apropå Valio-smöret så tycker jag ju inte att laktosfria smöret är lika gott. Det delar dessutom upp sig i "våningar" när man arbetar med det. Kanske jag har blivit för kräsen...
Jag vet ju faktiskt inte om man får tråkigt att stanna i Vasa flera dagar. Den här årstiden finns det kanske inte så mycket roligt där för barnen, men en vattenpark finns ju, Tropiclandia. Och så finns loppisar, men kanske barnen inte orkar med sånt...? Shopping är möjligt i flera dagar däremot! =)
Kanske du har nytta av den här länken: http://www.vaasa.fi/Pa_svenska/Fritid/Nojen
Vara är ju annars en härlig sommarstad, men visst är den helt okej på hösten också. =)

Dalkulla4ever sa...

Tack för snabbt svar:) vi får se hur vi gö. maken kommer jobba långa dar o kvällar som vanligt och storstan med lite bokläsning och shopping samt bo hos svärmor kan bli avgörande. barnen vill gärna träffa farmor o kompisar där så kanske de får bestämma. eller snarare tro dom får det ;) just nu ligger äldsta dottern o mår illa i sin säng så vi får väl se var detta slutar först, tur det är en vecka kvar till höstlovet. kanske lämnar barnen o följer maken själv. hotell o bokläsning kan funka i vasa med :)
har inte provat laktosfritt smör än, men finns det inget annat får man väl prova, däremot smetana finns ju bara i laktosfri variant så därför åker den med sin härliga fetthalt med hem från affären.
nu sängläge och en bra( nja läst bättre) bok.