fredag 21 oktober 2011

Lax på menynJag har nyligen berättat att jag tycker om kall kyckling, och nu ska det handla om kall lax! Ni borde känna till redan att jag älskar lax, kunde äta lax varje dag, och vad är väl mera praktiskt då än att jag också älskar kall lax! En ugnsstekt laxfilé med gräddsås är otroligt läcker kylskåpskall. T.ex. då i en sallad som här. Det här är dessutom min jobblunch.


Trots att jag själv kan äta laxen på enklast möjliga sätt vill ju männen i mitt liv ha mera variation på laxen. Då måste jag ju tänka till och fixa lite extra ibland, så uppskattar de den enkla varianten sen igen!
Här har jag en laxfilé som fått ett täcke av vitlöksfärskost, räkor och dill. Såsen består av kräftfond, citronpeppar och grädde. Hela härligheten fick steka ca.30 minuter i ugnen i 200 grader. Inte alls illa, men jag föredrar ändå en filé med bara citronpeppar på, badande i en sås av grädde, soyasås och citronpeppar.2 kommentarer:

Henni sa...

Ser goda ut båda laxbilderna. :)
Jag brukar göra både kött (grisytterfilé) och kyckling på ungefär samma sätt som du helst vill ha laxen: i ugnen med grädde, soya och sambal oelek. Såsen blir så sjukt god! Måste nog testa med lax också. :)

Fisken Svea sa...

Jamen det brukar jag också! Det är ju så gott, och nästa gång måste jag nog testa med sambal oelek!