fredag 21 oktober 2011

Hamstring pågår!

Kris vare här!

Kossorna har gått i strejk! Eller? Nu är det ett faktum att vi också har smörbrist! Det var i ett av grannstadens större köpcentrum jag hittade denna lapp, som liksom bara av en händelse råkat placerats ovanpå Flora-paketen! Varför inte på den tomma hyllplatsen där smöret fattades??? Det fanns visserligen både laktosfattigt och osaltat smör att köpas men jag behöll mitt lugn och köpte inte ens Flora. Jag satsade på ett besök i min egen mataffär nästa dag istället, och DÄR fanns minsann smör! Massor! Och dessutom mycket billigare! Bara för säkerhets skull bunkrade jag upp, trots att jag redan hade fyra paket i kylskåpet. Blir det bearnaisesås en dag går det ju ändå åt nästan ett helt paket, så det är bra att ha, skit att vara utan! Och nog tror jag att smöret hinner ta slut före februari som är bäst-före-datum... 

Mitt smörförråd


Hmmm... Så konstigt det här inlägget ser ut!? Kan det vara smörbrist?

4 kommentarer:

Maja sa...

Smör går bra att frysa så jag har också hamstrat några paket :)

Fisken Svea sa...

Ja just det, det tänkte jag inte på... Fast det är så länge till bäst-före-datum att jag nog hinner använda upp den här satsen. =)

Rd sa...

Ja smör lever man inte utan.Tycker det går ett halvt packet vad man än gör för mat :-)Men på smörgåsar går det också att använda majonnäs i alla fall till saltare pålägg.Men inga lätta sorter förstås.

Jag klagade förstås lite när jag inte fick något smör och fick till svar vänta bara snart är det lika med griskött.Något som också alltid finns i kylskåpet.Älskar dessa stora okryddade ytterfiléer där kreativiteten får frodas.I dag använde jag ett av dina tips (talienska grisrullader) med lite ägna modifikationer.Jag använde maizena för att göra spadet till en lite tjockare sås och i stället för buljong tärningar använder jag franska flytande buljonger (http://www.touchoftaste.se/) kalvfond denna gång

Fisken Svea sa...

Jo, det går en hel del smör faktiskt, men värre saker har folk (miss)brukat! ;)
Synd om det blir brist på griskött också, och det tar säkert länge innan tillgången motsvarar efterfrågan. Jag tycker också om grisytterfilén just för att man kan variera i det oändliga!